Član je barskog klana, njegovi hici su bili znak osvete: Ko je Marko Jovanović, osumnjičeni za dvostruko ubistvo u centru Podgorice? (FOTO) (VIDEO)

Osumnjičeni je od ranije poznat policiji i označen je kao pripadnik kriminalnih klanova

  • 1

Podgoričanin Marko Jovanović (34) glavni je osumnjičeni za ubistvo Miloša Šakovića i Radivoja Jovanovića. Marko Jovanović se i dalje nalazi u bekstvu, a policija je uhapsila dve osobe za koje se sumnja da su povezani sa dvostrukim ubistvom. Kako mediji prenose, Jovanović je od ranije poznat policiji i označen je kao pripadnik kriminalnih klanova, a navodno blizak je grupi Baranina Alana Kožara.

Na vanrednoj konferenciji za novinare organizovanoj povodom rasvetljavanja ovog zločina saopšteno je da je Marko Jovanović osumnjičen da je u subotu, 31. marta u samom centru Podgorice hicima iz vatrenog oružja usmrtio Šakovića i Jovanovića.

Nadzorna kamera snimila napadača na Miloša Šakovića i Radivoja Jovanovića iz Podgorice: Reč je o profesionalcu (VIDEO)

- Radi se o licu M. J. iz Podgorice i za njim se intenzivno traga. Izuzeti su svi tragovi na osnovu kojih je utvrđeno da je on neposredni izvršilac ovog ubistva - kazao je pomoćnik direktora Uprave policije za Sektor kriminalističke policije Enis Baković.

Marko Jovanović je glavno osumnjičeni za dvostruko ubistvo Foto: Facebook/Marko Jovanovic

On je istakao da je na osnovu svih dokaza utvrđeno da je NN lice stvorilo kriminalnu organizaciju, u kojoj su svi članovi imali jasne i precizne zadatke, čiji ciljevi su, između ostalog, bila i ubistva.

- Zato smo u utorak Specijalnom tužilaštvu podneli krivičnu prijavu protiv M.J, P.V, J.V, V.K i Ć.D. zbog sumnje da su umešani u krivična dela teško ubistvo, stvaranje kriminalne organizacije i neovlašćenog nošenja oružja - istakao je Baković.

Na pitanje kom klanu pripadaju nalogodavci ubistva, Baković je odgovorio da svi dokazi ukazuju da su deo takozvanog škaljarskog klana. 

Podgoričanin Miloš Šaković (31) ubijen je u subotu 31. marta u podne u centru Podgorice. Tom prilikom stradao je i Radivoje Jovanović (42), koji je bio slučajna žrtva. Oni su sedeli za dva različita stolakada je maskirani napadač zapucao. Tada je pogodio Jovanovića, koji je sedeo za stolom sa suprugom, dok je Šaković uspeo da pobegne ka tržnom centru koji se nalazi preko puta kafića.

Napadač je krenuo za njim i u trku ispalio ispalio više metaka, a nakon 50-ak metara Šaković je pao. Ubica je nakon zločina odšetao ka Ulici Miljana Vukova, a potom Ulicom Balšića gde je naspram picerije Ćošak skrenuo između zgrada i na parkingu bacio pištolj, kačket i torbicu.

Ubijeni Miloš Šaković navodno je bio blizak kavačkom klanu Foto: Privatna arhiva

Nadzorne kamere snimile su dvostrukog ubicu, koji obučen u tamnu odeću, s tamnim kačketom na glavi, drži uperen pištolj u pravcu mesta gde je pobegao Šaković. Na snimku se vidi da se ubica lako snalazi sa oružjem jer u trku za Šakovićem uspeva da repertira pištolj i nastavlja da puca.

KO JE MARKO JOVANOVIĆ, UBICA SA SNIMKA

Osoba sa snimka je Marko Jovanović iz Podgorice, koji je, kako mediji pišu, od ranije poznat policiji i označen je kao pripadnik kriminalnih klanova. Reč je, navode mediji, o čoveku bliskom kriminalnoj grupi Baranina Alana Kožara.

Početkom februara ove godine Jovanović je, prema pisanju medija, bio privođen nakon što je policija zaplenila veću količinu oružja i blindirane automobile pretresajući bezbednosno interesantne osobe iz Bara, Kotora, Tivta, Nikšića i Rožaja.

Jovanović je, navodno, hapšen i krajem maja prošle godine, zajedno sa Draženom Čogurićem. Pro­tiv njih je tada pod­ne­ta kri­vič­na pri­ja­va zbog osno­va­ne sum­nje da su po­čini­li kri­vič­no de­lo ne­do­zvo­lje­no dr­ža­nje oruž­ja i eks­plo­ziv­nih ma­te­ri­ja.

Tada je u Uli­ci kra­lja Ni­ko­le is­pred ugo­sti­telj­skog objek­ta "Glav­ni štab" došlo do verbalnog sukoba iz­me­đu dve osobe. Na teren je od­mah upu­će­na pa­tro­la policije, ko­ja je ta­mo prime­ti­la tri osobe.

Slu­žbe­ni­ci CB Pod­go­ri­ca ta­mo su za­te­kli Dra­že­na Čo­gu­ri­ća i Lu­ku Bo­ka­na iz Pod­go­ri­ce, dok se Mar­ko Jo­va­no­vić ko­ji je bio sa nji­ma, čim je pri­me­ti­o po­li­cij­sku pa­tro­lu dao u bekstvo.

Pripadnici policije su ga sustigli i prilikom pregleda kod njega su pronađena i oduzeta mu dva pištolja – "magnum 357" koji je u dobošu imao šest metaka i startni pištolj "ekol specijal 99" kalibra 9 mm sa 4 metka u okviru.

Alan Kožar je pre pet godina izašao iz pritvora, kada mu je istekla zatvorska kazna u trajanju od šest godina i deset meseci. Kožar je bio osuđen zbog podmetanja tri eksplozije na gradilište hotela Splendid u Bečićima, kao i za pokušaj iznude od biznismena Žarka Radulovića, suvlasnika tog hotela.

Li­šen je slo­bo­de za­jed­no sa gru­pom ko­ju su pred­vo­di­li Sa­ša Bo­re­ta i Lju­bo Bi­go­vić, ko­ji su osu­đe­ni zbog li­kvi­da­ci­je vi­so­kog funk­ci­o­ne­ra po­li­ci­je Sla­vo­lju­ba Šće­ki­ća.

Policija je u utorak uhapsila Podgoričane Predraga i Janka Vukadinovića, zbog sumnje da su povezani sa dvostrukim ubistvom, dok se za Markom Jovanovićem intenzivno traga. Televizija Vijesti je prenela da je policija i njemu na tragu. Da su navodno pomagali u izvršenju krivičnog dela osumnjičeni su još Kristina Brnović i Dragoljub Ćetković, za kojima policija i dalje traga. Janko Vukadinović nedavno je izašao iz zatvora, gde je robijao dve godine, zato što je bacio bombu ispred vrata bivšeg šefa barske policije Miloša Radulovića.

Dražen Čađenović, član barske kriminalne grupe poginuo dve noći pre ubistva Šakovića Foto: Facebook/Podrska Za Novljane Roganovic Vladimira,Duleta i Cadja,Uz Vas Smo!

Mediji prenose da je ubistvo Miloša Šakovića osveta za ubistvo Dražena Čađenovića, koji je stradao u eksploziji bombe 29. marta, u garaži na Rimskom trgu u Podgorici. Šaković je brat od strica Milića Minje Šakovića i Marka Šakovićačlanova škaljarskog klana. Prema nezvaničnim saznanjima "Vijesti", Miloš i Minja Šaković nisu bili u dobrim odnosima.

Ubijeni Miloš navodno je bio blizak suprotstavljenom kavačkom klanubio je u veoma dobrim odnosima sa Igorom Božovićem, jednim od vođa kavačkog klana. Iz policije je nezvanično rečeno da je Šaković žrtva obračuna kotorskih klanova. U tom kokainskom ratu život je izgubilo dvadesetak ljudi. Među ubijenima su i slučajne žrtve.

Daljinac

(Telegraf.rs/cdm.me/PinkM)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA