U toku mafijaškog obračuna u kafiću u Podgorici bili i policajci koji nisu reagovali? (VIDEO)

U lokalu u centru grada, gde izlaze mnogi pripadnici policije je i te subote, 31. marta, upravo u trenutku kada je Jovanović krenuo u ubilačku akciju, prema saznanjima TV Vijesti, bilo još policijskih službenika u civilu

  • 2

Crnogorska policija već osmi dan traga za Podgoričaninom Markom Jovanovićem zbog dvostrukog ubistva u centru glavnog grada. U trenutku pucnjave, kako saznaju TV Vijesti, u lokalu Forum sedeo je najmanje jedan visokorangirani policajac, koji nije reagovao.

Televizija Vijesti je potvrdu ove informacije dobila od nekoliko izvora iz Uprave policije. Oni saznaju da je reč o Miju Bulatoviću, doskorašnjem šefu Odseka za prikrivene islednike u Sektoru kriminalistike policije, koji je prethodno, sve do 2015. godine, bio šef budvanske policije.

Podgorica blokirana: U pucnjavi u centru grada ubijene dve osobe (FOTO)(VIDEO)

Iz Uprave policije u ponedeljak uveče saopšteno je da je Bulatović pre četiri dana smenjen sa mesta rukovodioca organizacione jedinice kojom je rukovodio.

Policija i dalje traga za Markom Jovanovićem, osumnjičenim za dvostruko ubistvo u centru grada Foto: Facebook/Marko Jovanovic

- Na izvesnoj udaljenosti od mesta izvršenja teškog ubistva, 31.03.2018. godine u lokalu Forum u Podgorici, nalazila su se dva službenika Uprave policije, van dužnosti, nenaoružani, u civilu i sa maloletnim detetom. Čim su primetili da je izvršeno krivično delo, ovi policijski službenici su preduzeli određene mere i radnje. Postupanje ova dva policijska službenika, kao što se to i očekuje u ovakvim situacijama, je predmet analize nadležnih tela MUP-a u smislu da li su preduzeli sve što su shodno zakonu mogli i što se od njih kao policijskih službenika očekivalo - saopšteno je iz UP.

Bulatović u trenutku pucnjave, prema tvrdnjama izvora TV Vijesti, nije bio naoružan, ali ni jedini policajac u civilu koji se tog dana zatekao u popularnom podgoričkom kafeu.

TV Vijesti je kontaktirala Bulatovića koji u kratkom telefonskom razgovoru rekao da se povodom istražnih radnji moramo obratiti Upravi policije.

Za Mija Bulatovića javnost je prvi put čula kada ga je Damir Mandić, za sada jedini optuženi za učešće u ubistvu glavnog urednika "Dana" Duška Jovanovića, optužio da je tokom izviđaja podmetnuo limenku "red bull" na kojoj je veštačenjem pronađen njegov DNK. Bulatović je ove Mandićeve tvrdnje negirao.

Odgovornost, za nečinjenje u ovom slučaju, ako postoji, ipak nije jedino Bulatovićeva. U lokalu u centru grada, gde izlaze mnogi pripadnici policije je i te subote, 31. marta, upravo u trenutku kada je Jovanović krenuo u ubilačku akciju, prema saznanjima TV Vijesti, bilo još policijskih službenika u civilu. Pitanje koje se otvara je: Šta će preduzeti šef kriminaitičke policije Enis Baković kao direktno nadređeni Miju Bulatoviću?

MUP CG PROTERUJE 4 OSOBE ZBOG BOMBAŠKIH NAPADA

Crnogorski MUP proterao je muškarca iz Crne Gore na period od 90 do godinu dana, uz obrazloženje da za tu odluku postoje razlozi unutrašnje bezbednosti, a narednih dana biće proterane još četiri osobe iz Budve, Bara i Podgorice, prenosi portal CdM.me.

Kako se navodi, radi se o osobama koje godinama žive u Crnoj Gori, ali nemaju državljanstvo, a bezbednosno su interesantna lica.

Portal navodi i da poslednjih dana MUP proverava boravak sumnjivih lica, a nekoliko njih je i proterano jer je procenjeno da bi mogli da predstavljaju opasnost za državu.

Daljinac

(Telegraf.rs/Vijesti.me/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA