Zašto vam vaši zapadni prijatelji nisu pomogli oko Agrokora? Ambasador Rusije usred Zagreba odbrusio Hrvatima (VIDEO)

Na novinarsko pitanje o budućnosti rusko-hrvatskih odnosa, s obzirom na to da je hrvatska vlada jasno izrazila podršku saveznicima u napadu na Siriju, Azimov je odvratio kako nije bilo napada

  • 6

Ruski ambasador u Hrvatskoj Anvar Azimov, iznervirao se pred novinarima u Zagrebu.

Naime, na zagrebačkom Cvetnom trgu, ambasador Azimov, predsednik HNS-a Davor Šuker i gradonačelnik Milan Bandić prisustvovali su neformalnom druženju javnosti i predstavnika medija povodom skorašnjeg nastupa na Svetskom prvenstvu u Rusiji.

Nakon razgovora o fudbalu, razgovor je otišao u drugom smeru.

Odluka o izručenju Todorića 20. aprila: "Sagradio sam Hrvatsku. Nisam uzeo ni paru" (VIDEO)

"AGRESIJA NA SIRIJU"

Na novinarsko pitanje o budućnosti rusko-hrvatskih odnosa, s obzirom na to da je hrvatska vlada jasno izrazila podršku saveznicima u napadu na Siriju, Azimov je odvratio kako nije bilo napada.

- To čak nije bio napad, to je bila agresija. Imamo toliko mnogo primera u kojima neka zemlja bez mandata UN-a, bez mandata Saveta za nacionalnu bezbenost krši međunarodno pravo. Smatram kako će mudrost preovladati. Na kraju, Rusija i Amerika će se složiti da trebaju da se bore protiv pravih izazova, kao što je međunarodni terorizam, ilegalna imigracija.

Apsolutno sam siguran da sve što se trenutno događa između naše zemlje i Amerike, kao i Evropske unije ne bi trebalo da naruši bilateralne odnose sa Hrvatskom. Razmišljam o organizaciji sastanka mog predsednika i predsednice Kolinde Grabar Kitarović, možda u nekom od gradova gde će hrvatska reprezentacija igrati - rekao je Azimov, prenosi Index.hr.

GDE SU VAŠI ZAPADNI SAVEZNICI?

Novinari su ga upitali za komentar o Agrokoru, kao i o odnosu Sberbanke sa regionom.

- Sberbanka je došla u Hrvatsku kako bi pomogla stabilizaciji situacije sa Agrokorom, nema drugih razloga. Važna nam je stabilnost Agrokora jer se radi i o stabilnosti vaše vlade i vaše države. Pitam se zašto vam vaši zapadni prijatelji i strateški partneri nisu pristupili i pomogli Agrokoru.

Rusija je pouzdan prijatelj i Rusija je, još jednom, dokazala da je pouzdan prijatelj Hrvatskoj. Promovirasaćemo stabilnost u vašoj zemlji - rekao je Anvar Azimov pred novinarima.

Pogledajte video:

Daljinac

(Telegraf.rs/Index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ljubiša

    17. april 2018 | 17:51

    Sad Rusi počeli da se ulizuju i fašistima Hrvatima.E,podrepi Putine na niske si grane spao.Ajd sad u C.Goru da poljubiš ruku Milu.

  • Hr

    17. april 2018 | 16:56

    Mislis da nam ne pomazu? Odavno bi rusi uzeli agrokor da nije amera..

  • Branka

    18. april 2018 | 07:03

    Rusi obicni lazovi samo za sebe korist fa izvuku inace nikom ne pomazu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA