Advokati Ivice Todorića uložili žalbu britanskom sudu: Učiniće sve da bivši vlasnik Agrokora ne bude izručen Hrvatskoj

Kada će o njoj biti odlučeno još uvek se ne zna, ali kako je poznato, nakon odluke suda od 23. aprila Todorić se nalazi u nekoj varijanti kućnog pritvora i stan u kojem živi u Londonu ne sme da napušta posle 21 čas

  • 1
ivica todoric, jutjub kanal, hrvatska, agrokor Printskrin: Youtube/Ivica Todorić

Ivica Todorić, bivši vlasnik Agrokora, ne odustaje od svoje borbe pred britanskim sudom. Iako nije bilo izvesno da li će se boriti da ne bude izručen Hrvatskoj, Jutarnji list prenosi da će ipak učini sve da ne bude izručen.

Naime, kako saznaje Jutarnji list, Todorić, odnosno njegovi advokati, podneli su u zakonskom roku žalbu na odluku koju je sud u Vestminsteru doneo 23. aprila, a prema kojoj se odobrava Todorićeva predaja Hrvatskoj na osnovu hrvatskog evropskog naloga za hapšenje.

Svi ćete se iznenaditi kada dođem u Hrvatsku: Todorić iz Londona poručio da će se boriti protiv izručenja

Paradoksalno, uz mogućnost povratka, Todorić je nakon zadnjeg ročišta novinarima izjavio i da će se svim pravnim sredstvima nastaviti boriti protiv izručenja.

- Podneli smo žalbu - rekla je u ponedeljak u telefonskom razgovoru Todorićeva advokatica Jadranka Sloković. Ponedeljak je inače zadnji dan roka za podnošenje žalbe, a žalba se podnosi istom sudu u Vestminsteru.

Kada će o njoj biti odlučeno još uvek se ne zna, ali kako je poznato, nakon odluke suda od 23. aprila Todorić se nalazi u nekoj varijanti kućnog pritvora i stan u kojem živi u Londonu ne sme da napušta posle 21 čas. Takođe, svakog se dana mora da se javlja u obližnju policijsku stanicu.

U međuvremenu, a što je jako bitno za postupak izručenja, u Hrvatskoj je sve kraća i kraća lista svedoka koju zagrebačko Županijsko državno tužilaštvo mora da ispita, a zbog kojih je Ivici Todoriću određen istražni zatvor i raspisan evropski nalog za hapšenje.

Dakle, i istražni zatvor i evropski nalog za hapšenje za Todorićem ostaju na snazi isključivo dok Županijsko državno tužilaštvo ne sasluša tih 17 svedoka, a nakon čega bi istražni zatvor po tim osnovama trebao da bude ukinut, pa više nema ni osnove za nalog za hapšenje.

Prema podacima Jutarnjega lista, od tih 17 prvobitnih svedoka do sada nisu ispitana ili dva ili čak samo jedan, a reč je o osobama koje žive u inostranstvu pa je procedura njihovog saslušanja malo komplikovana.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Тодорић

    3. maj 2018 | 10:07

    Када би најзад Тодорић схватио да је покатоличени Србин,што су Хрвати схватили,све би му било одмах јасно,а и зашто му је смештено. Ни један Тодорић не може бити Хрват. Не може.Може једино бити рођен на територији Хрватске,што није исто.Презиме је чињеница.Нека испита свој родослов,и мој братанац се зове Иван...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA