Devojčicu drogirali, silovali, preprodavali, pa naterali na abortus: Uhapšene još dve osobe osumljičene za gnusni zločin

Još dve osobe su uhapšene zbog trgovine decom

  • 2

Još dve osobe koje su se seksualno iživljavale nad maloletnom štićenicom Doma za decu bez roditelja "25 Maj" iz Skoplja našle su se iza brave. Njima je Osnovni sud Skoplje 1 odredio pritvor u trajanju od 30 dana, a gone se zbog krivičnog dela trgovine decom, za koje je predviđena kazna od najmanje 12 godina zatvora.

Radnik Doma za decu bez roditelja silovao maloletnicu (12), ona zatrudnela pa abortirala: Devojčica nije jedina tvrdi Evropski centar za prava Roma

Iako su znali da je dete žrtva trgovine ljudima, osumnjičeni su od maloletnog lica koristili seksualne usluge i drugu vrstu eksploatacije, saopštilo je Osnovno javno tužilaštvo za gonjenje organizovanog kriminala i korupcije, koje je otvorilo slučaj nakon pisanja u medijima kroz koju je sve golgotu prošla maloletna devojčica.

Dete prošlo kroz golgotu Foto: Profimedia/Alamy

Još u februaru, nadležni javni tužilac je doneo naredbu o sprovođenju istrage protiv jedne osobe zbog trgovine sa decom.

Ta osoba lišena ke slobode i još se nalazi u pritvoru, jer se prikupljaju novi dokazi u cilju potpunog rasvetljavanja grozomornog slučaja.

Ispovest majke silovanog dečaka iz Knjaževca: Njegov otac nas je tukao, nisam bila ni žena ni majka, nego životinja koja trpi! (FOTO)

- Osumnjičeno lice je od decembra 2017. do 6. februara 2018. upotrebljavajući silu, prevaru i prisilu, a ujedno koristeći dečiju nemoć, podvodila oštećeno dete za vršenje polnih dejstava sa punoletnim muškarcima u više gradova u zemlji. Osumnjičena je prevozila dete, prodavala ga, nudila na prodavanje zbog seksualne eksploatacije za novčanu nadoknadu, terala ga na prinudni rad i slugovanje, a organizovala je i prisilni brak, koji nije realizovan - saopštilo je Tužilaštvo za gonjenje organizovanog kriminala i korupcije.

Dete su drogirali Foto: Profimedia/Wavebreak

Jeziv slučaj maloletne štićenice Doma za zbrinjavanje dece „25 Maj“ iz Skoplja, romske nacionalnosti, R.I. ( 12 ), koja je 14. februara morala da abortira na Klinici za ginekologiju jer je više puta bila silovana, prvi je, sredinom februara otkrio Evropski centar za prava Roma ( ECPR ).

Njena sudbina, o kojoj je pisao i Telegraf, bila je gora nego što se moglo i zamisliti.

Tinejdžerku silovalo osam muškaraca, a četiri dana kasnije nesrećna devojka se obesila

Zbog užasnih uslova u Domu, devojčica je više puta bežala iz njega, pa je tako postala lak plen starijih muškaraca koji su je tako malu i nemoćnu do besvesti silovali i iskorišćavali.

PETORICA JE DROGIRANU SILOVALI ZA 11 EVRA

Kroz šta je sve prolazila R.I. opisala je i Vaska Bajramovska Mustava, zamenik narodnog pravobralioca. Prema njenim rečima, devojčica je bila prisiljavana da po ceni od 700 denara (11,5 evra) ima seksualni odnos sa petoricom muškaraca, a tokom ispitivanja krvi radi utvrđivanja njene bremenosti, analize su pokazale i prisustvo droge.

Strahuju da nije jedina Foto - Ilustracija: Pixabay

Maloletna R.I. je u novembru prošle godine napunila 12 godina, a prvi izveštaji o njoj da je bila žrtva seksualnog zlostavljanja potiču od 2016. godine.

Narodni pravobranilac je utvrdio da je devojčica  bila odvođena na kej pored reke Vardar gde je prisiljavana da daje seksualne usluge.

- To se dešavalo celu godinu, i van zdravog razuma je da se svo to vreme ništa nije preduzimalo, rekla je Vaska Bajramovska Mustava.

Cela priča o devojčici, simbolu borbe Palestinaca: Udarala je izraelske vojnike, sada je uhapšena i preti joj zatvor! (FOTO) (VIDEO)

Kada je njen slučaj dospeo u javnost, medijima se javio jedan čovek iz Velesa. On je rekao da je u novembru prošle godine na ulici Vera Ciriviri, u večernjim satima pronašao 12-godišnju devojčicu u nesvesti, za koju je tek sada shvatio da se radi o meloletnoj štićenici Doma „25. Maj“ iz Skoplja.

- Bio je ponedeljak, oko 22 časa. Dok sam se vraćao kući na ulici sam primetio kako leži dete. Bila je bosa, bez čarapa i cipela, samo sa gornjim delom trenerke. Nije davala nikakve znate života. Ležala je, nije mrdala. U tom trenutku je naišla jedna žena, pa smo oboje pokušali da joj pomognemo. Kada sam je uhvatio za ruku imala je slab puls. Pozvali smo Hitnu pomoć koja ju je odvezla u bolnicu - rekao je anonimni sagovornik skopskom portalu sdk.mk.

Njegovu priču su potvrdili i iz policije. Saopštili su da je 13. novembra prošle godine oko 22,30 časova na dečije odelenje Opšte bonice u Velesu bila primljena maloletna devojčica u nesvesti. Nakon izvršenog pregleda bilo je utvrđeno da je nad njom bio izvršen polni napad.

Policija je kasnije pronašla siledžiju E.H. (18) protiv koga je podneta krivična prijava zbog „polnog napada na dete“, a istraga je proširena i protiv drugih osoba.

Nakon bure koja se digla u javnosti, Ministarstvo za rad i socijalnu politiku je saopštilo da su inspekcijske službe utvrdile niz kršenja zakona u periodu od 2012. do 2017. godine od strane Centra za socijalni rad – Skoplje u slučaju devojčice R.I., radi čega su podnete krivične prijave protiv 11 odgovornih i stručnih lica iz Centra. (D.J.)

Daljinac

(D.J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mrmot

    5. maj 2018 | 08:09

    Jadno dete, da li je ovaj svet normalan.., koliko bolesnih muskaraca je silovalo devojcicu od 12 godina!!! To sve treba ubiti!

  • Ja

    6. maj 2018 | 17:15

    Slabe su kod nas kazne za sve. Za silovatelje kastracija i goli otok. Nije Tito bio lud. A ne ovako...dobiju finu celiju, uredna tri obroka, platicu i Bog da ih vidi. Dal da se poostri zakon, a ovako pojefinici imaju bolje uslove za zivot u zatvoru nego kod kuce.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA