Narodna Skupština RS odlučila da formira Anketni odbor zbog stradanja Davida Dragičevića: Otac Davor traži pravdu za svog sina (FOTO)

Cilj sednice bio je da se utvrdi istina o smrti Davida Dragičevića, koji je nestao 18. marta, a pronađen je mrtav 24. marta sa brutalnim povredama

  • 3
Davor Dragičević i David Dragičević

Foto: Facebook/Davor Dragičević

Narodna skupština Republike Srpske na posebnoj sednici donela je odluku o formiranju Anketnog odbora u cilju sagledavanja svih činjenica u vezi sa slučajem stradanja mladića Davida Dragičevića.

Za predsednika Odbora imenovan je Branislav Borenović, a njegov zamenik biće Drago Kalabić. Parlament je obavezao Anketni odbor da u roku od mesec dana informiše Narodnu skupštinu o utvrđenim činjenicama, prenosi RTRS.

Skupština je usvojila i 16 zaključaka, koji su predložili klubovi poslanika SNSD-a, DNS-a, SP, SDS - K i dva samostalna poslanika.

Davidov otac tvrdi da on nikada nije bio u ulici gde je kuća koju je navodno opljačkao: "Zašto bi krao, vidite njegovu sobu, medalje i diplome" (FOTO)

Skupština je takođe zatražila da se ubrza istraga u slučaju Dragičević, apostrofirajući ulogu i odgovornost tužilaštva. Poslanici su odbacili svaki vid politizacije tragičnog slučaja. Od Vlade Srpske zatraženo je da se pristupi izmeni propisa koji regulišu postupak traženja nestalih.

David Dragičević sa ocem Davorom Foto: Facebook/Davor Dragičević

Cilj sednice bio je da se utvrdi istina o smrti Davida Dragičevića, koji je nestao 18. marta, a pronađen je mrtav 24. marta sa brutalnim povredama, prenosi RTRS.

Premijerka Željka Cvijanović je u današnjoj raspravi na posebnoj sednici parlamenta posvećenoj smrti Davida Dragićevića, izrazila žaljenje zbog te tragedije, ali je ustvrdila da poslanici opozicije, kako je rekla, bespotrebno politizuju raspravu, da neki zloupotrebljavaju roditeljsku bol i da su optužili vladu i MUP za nešto što je nadležnost Tužilaštva.

Na početku sednice poslanicima se obratio predsednik Partije demokratskog procesa (PDP) i poslanik te stranke Branislav Borenović u ime predlagača zakona, koji je rekao da Skupština mora da zauzme stav da svaki građanin ima jednaka prava na život, bezbednost i slobodu, kao i da je obaveza svake institucije u Srpskoj da sačuva svakog građanina od nasilnih akata od koga god da dolaze.

Otac ubijenog Davida je boravio u Beogradu gde je govorio o smrti svog sina Foto: Telegraf.rs

Otac Davida Dragičevića, Davor rekao je da traži istinu i pravdu u vezi sa "brutalnim ubistvom njegovog sina i onima koji su u to umešani", kao i da želi istinu ma kako brutalna ona bila.

Prema njegovim rečima, njegov sin David je na skupovima tražio pravdu za druge smrtno stradale mladiće i na kraju je i sam postao žrtva.

- Znam glavne saučesnike, to su na prvom mestu Dragan Lukač, Darko Chulum, Darko Ilić, tužilac Dalibor Vrećo. Oni su izvršili nezakonitosti. Tvrdili su da se moje dete utopilo, da je u pitanju trenutna smrt, bez elemanata krivičnog dela, a odlično su znali za povrede, za desetine velikih hematoma, a naročito na glavi. Da li ima krivičnog dela - ima. Nisu čekali da to kaže tužilaštvo koje je jedino nadležno za kvalifikovanje krivičnog dela - naglasio je Davor Dragičević, prenose Nezavisne novine.

Davor Dragičević traži da se otkrije istina o smrti njegovog sina Foto: Tanjug/AP

Ministar unutrašnjih poslova Davor Lukač odbacio je optužbe i najavio tužbe protiv onih koji ih iznose.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NN

    11. maj 2018 | 10:46

    Kao svagdje kupuju vreme do sada nijedan anketni odbor ništa nije riješio

  • Justicija

    11. maj 2018 | 12:15

    Sta ima da raspravljaju?Ubice i narucioce izvesti na trg medju ljude.Da im sude.Ko god je video sluke sa obdukcije nije mu bilo dobro.ONO ZVER NE BI URADILA.A gospoda na konferenciji rekose:nije ubistvo.Zadesna smrt.PRAVDA ZA DAVIDA I NJEGOVU PORODICU!

  • Samo kažem

    11. maj 2018 | 15:30

    Anketni odbor je ono šuplje u koje presipaju iz praznog.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA