≫ 

Žena koja je Šešelju prodala kuću u Hrtkovcima otkrila šta ga je najviše zanimalo: ProdaIa bih je i da sam znala ko je kupac

- Ko zna kada bi i da li bi uopšte naišao drugi kupac - pravda se A.P.

  • 2

Lider SRS Vojislav Šešelj kupio je kuću u Hrtkovcima od A. P. koja je do 1991. godine s porodicom živela u Vukovaru.

Šešelj otkrio zašto je kupio kuću u Hrtkovcima: Sve ću ih izvoditi na svedočenje!

Govoreći o prodaji za “Večernji list“, ona je rekla da je osnovni cilj bio prodati kuću, ali da nikako nije htela ovakvu medijsku pažnju.

- Kuća je na prodaju od 2001. godine kada mi je preminuo otac. Sve donedavno, kada su se pojavile dve meni nepoznate osobe, nismo imali ozbiljnih kupaca. Kasnije se ispostavilo da kuću kupuje Šešeljev sin Mihailo koji je novi vlasnik kuće - rekla je ona.

Šešelj na skupu u Hrtkovcima Foto: Marko Jovanović

Sa Šešeljem se susrela, kako se navodi, tek kad je celi posao bio gotov i kada je on došao da vidi kuću.

- Prvi put sam ga videla uživo. Bio je ljubazan, raspitivao se o životu u selu, radu u prosveti, gde i ja radim, kao i o tome koliko mi vremena treba da se iselim. Rekao je i da u kući planira da otvori kancelariju stranke te da će odande da nastavi svoju pravosudnu borbu sa sudom u Hagu - rekla je A. P.

Njena porodica u Hrtkovce se preselila 1991. godine. Dolaskom u to mesto kupili su zemljište na kojem su njeni roditelji počeli da grade kuću dok je ona studirala na Fakultetu muzičkih umetnosti u Beogradu.

Foto-ilustracija: Telegraf

Kako kuća nema zemlju, ni baštu, a nikada nije ni potpuno završena, svih ovih godina nije bilo interesovanja kupaca. Kuća je površine oko 200 kvadrata s lokalom ispred.

List piše da A. P. danas radi u Muzičkoj školi u Sremskoj Mitrovici, gde će se najverojatnije i preseliti sa porodicom.

- Sve do kraja nisam znala kome prodajem kuću, a i da jesam, svejedno bih je prodala jer to mi je bio cilj. Ko zna kada bi i bi li uopšte naišao drugi kupac. Inace, proteklih godina redovno sarađujem s Katolickom crkvom u Hrtkovcima i Sremskoj Mitrovici kao i s nizom društava s hrvatskim predznakom. Kažem to jer zaista nikada nisam vodila racuna ko je ko i šta je - kaže A. P. koja intenzivno radi na iseljenju iz kuće.

I dok ona ne želi da govori o ceni, Šešelj je za beogradske medije izjavio da je kuću u Hrtkovcima platio 40.000 evra.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Svetlana

    23. maj 2018 | 20:11

    Pa dobro i sta i čemu tolika prašina?

  • Johan

    24. maj 2018 | 00:32

    Zašto je ova kuća na slici to uopšte nije to sad se vidite pa napraviće s ti sad drugu u Beogradu a sve bi ja vas iz devete ofanzive isterao tamo odakle ste dosli

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA