Jeziva smrt u septičkoj jami: Trojica hrvatskih radnika poginula dok su čistili fekalije

Uviđajem se pokušava utvrditi jesu li radnici tokom čišćenja poštovali sve radne norme i propise zaštite na radu

  • 2

Trojica radnika poginula su, a dvojica su povređena nakon što su omamljeni gasovima iz osječke septičke jame koju su došli da očiste, upali u nju. 

- Užasno je to što se dogodilo. Ne razumem zašto se to uopšte dogodilo - ispričao je danas šokirani stanar Kalničke ulice u osječkom naselju Čepin.

Četiri radnika koja su radila na čišćenju septičke jame u toj ulici upala su u kanalizacijski otvor spasavajući jedan drugog. Dvojica su preminula odmah, a treći nekoliko sati nakon nesreće. Još jedan radnik teško povređen leži u bolnici. Peti je radnik u stanju šoka jer je prvo pokušavao pomoći kolegama, a potom je pozvao pomoć. I njemu je pružena medicinska pomoć.

Telo žene pronađeno u septičkoj jami: Pre tri dana prijavljen njen nestanak

U utorak prepodne dva radnika osječkog Vodovoda i tri komunalca došli su očistiti filter u septičkoj jami dubokoj oko sedam metara. Filter je bio začepljen otpadom, pa su radnici morali ući u jamu i očistiti ga. Čim je prvi ušao omamili su ga gasovi iz kanalizacione mreže, pretpostavlja se metan.

Pozlilo mu je i upao je u otvor. Drugi mu je pokušao pomoći, ali i njemu je pozlilo, pa je i on upao u jamu, a pri padu su obojica zadobili i povrede glave, što je dodatno pogoršalo situaciju jer su izgubili svest. Druga dva radnika takođe su pokušala pomoći kolegama, ali i oni su bili omamljeni. 

Cela ta dramatična situacija odvijala se na ulici, pred očima prolaznika i meštana koji žive okolo, a koji nisu shvatali o čemu se radi dok jedini, peti radnik, nije počeo dozivati pomoć. Na mesto događaja došli su vatrogasci, Hitna pomoć i policija, ali dvojici radnika koji su prvi upali u otvor nije bilo spasa. Nastradao je radnik iz Osijeka i jedan iz Čepina, dok su dvojica povređenih i radnik u šoku odvezeni u osječki Klinički bolnički centar.

Uviđajem se pokušava utvrditi jesu li radnici tokom čišćenja poštovali sve radne norme i propise zaštite na radu potrebne prilikom ovakvog postupanja.

(Telegraf.rs/24 sata)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA