Nikšićanin Radulović, koji je optužen za planiranje 10 likvidacija, u BiH se tereti za ratne zločine (FOTO)

Bosanske vlasti formirale su predmet, i o tome obavestile crnogorsko tužilaštvo, da je Radulović označen kao osoba koja je učestvovala u ratnim dešavanjima

  • 1

Nikšićanin Ranko Radulović (58), koji se tereti za učešće u planiranju deset likvidacija, pod istragom je bosanskih istražitelja koji ga optužuju za ratne zločine počinjene devedesetih godina u Foči, piše podgorička Pobjeda.

Pozivajući se na svoja saznanja, list piše da je Tužilaštvo BiH dostavilo informacije kolegama iz Crne Gore o ratnim zločinima, prema kojima je, kako se osnovano sumnja, Radulović na teritoriji Bosne i Hercegovine pre 28 godina počinio ratne zločine.

Kako je nezvanično saopšteno Pobjedi, postoji mogućnost da bosanske vlasti ustupe predmet crnogorskim pravosudnim organima. Radi se o dokumentima u kojima dve žrtve optužuju Radulovića za silovanja i mučenja. 

Besni malinar iz Bijelog Polja poklanja malinjak od 80 ari, a maline dao vrtićima, staračkom domu i porodicama (FOTO) (VIDEO)

Bosanske vlasti formirale su predmet, i o tome obavestile crnogorsko tužilaštvo, da je Radulović označen kao osoba koja je učestvovala u ratnim dešavanjima.

On je u Crnoj Gori uhapšen i tereti se za učešće u planiranju deset likvidacija Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

Sve informacije dostavljene su putem međunarodne saradnje i narednih dana biće poznato više detalja.

Ranko Radulović uhapšen je u ponedeljak sa bratanićem Stefanom Radulovićem (22) i rođakom Lukom Radulovićem (24), te Ratkom Martinovićem (38), Darkom Vickovićem (38), Nikolom Mandićem (20) i državljanima Bosne i Hercegovine Nenadom Luburom (52) i Radojem Preradovićem (54).

Oni se terete da su članovi kriminalne organizacije koja je pripremala najteža krivična dela. Juče su saslušani u Specijalnom tužilaštvu i nakon što su dali izjave određeno im je zadržavanje od 72 sata, nakon čega će biti privedeni sudiji za istrage višeg suda u Podgorici.

Svi osumnjičeni su negirali krivicu.

Radulović se prilikom privođenja, kao i prilikom jednog ranijeg privođenja, obratio novinarima uz poruku: "Evo vam viktorija, pobeda", pokazujući dva prsta.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • CG

    20. jun 2018 | 12:32

    Ovaj je za psihijatriju odavno, mada i 40 godina može kao preventiva...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA