≫ 

Preminuo mladić koji je brutalno pretučen u Skoplju: Nekoliko puta je vraćan u život, ali je posle 10 dana kome umro

Za nepuna 24 časa policija je uspela da otkrije i uhapsi dvojicu napadača

  • 5

Deset dana je trajala borba lekara sa Klinike za anesteziju, reanimaciju i intenzivno lečenje (KARIL) u Skoplju da bi spasili život mladom Nikoli Sazdovskom (21), koji je 29. juna bio krvnički pretučen na autobuskoj stanici u skopskom naselju Autokomanda.

Mladić je na KARIL bio donet u komi, iz koje se, na žalost, nije probudio. Lekari su ga nekoliko puta vraćali u život, ali mu spasa nije bilo. Preminuo je danas u bolnici.

- Nikola je bio prebačen na KARIL u veoma teškom stanju sa veoma teškim povredama mozga i neizvesnim ishodom. Nekoliko puta je vraćan u život, ali je na žalost podlegao povredama - izjavila je danas Maja Mojsova, rukovodilac Klinike za anesteziju, reanimaciju i intenzivno lečenje.

Zar treba dete da mi se ubije zbog nasilja i svojih vršnjaka? Ispovest majke čijeg sina svakodnevno maltretiraju u beogradskoj školi (FOTO)

Prema saopštenju policije, Nikolu su 29. juna na autobuskoj stanici na bulevaru Aleksandar Makedonski u naselju Autokomanda, oko 17,30 časova napale tri nepoznate osobe. On je stajao na autobuskoj stanici kada su trojica napadača izašla iz automobila Mercedes i napala ga.

Nikolu su napala trjica nepoznatih ljudi, Foto: TV Sitel

- Nakon fizičkog napada, osobe su sa vozilom napustile mesto događaja. N.S. je sa vozilom Hitne pomoći prenet u kompleks klinika Majka Tereza, saopštili su tada iz MUP.

Za nepuna 24 časa policija je uspela da otkrije i uhapsi dvojicu napadača. Lisice na ruke su stavljene B.B. ( 20 ) i S.D. ( 21 ) iz Skoplja, dok je treći napadač, J.Lj. ( 19 ) u bekstvu i policija traga za njim.

Njima je za krivično delo nasilje sa smrtnim posledicama zaprećena kazna od 3 do 10 godina zatvora. Na smrt prebijeni mladić Nikola Sazdovski je navijao za FK Vardar i bio je član navijačke grupe Komiti. Nakon saznanja da njegov organizam nije izdržalo, na socijalnim mrežama su se pojavile optužbe na račun policije, ali i napadača, za koje se tvrdilo da su etnički Albanci, iako je policija saopštila samo njihove inicijale.

Nikola je deset dana bio u komi, Foto: TV Sitel

Odgovorni za napad na N.S. ( 21 ), koji je danas preminuo u kliničkom centru Majka Tereza će odgovarati po zakonu, izjavio je na današnjoj konferenciji za novinare portparol MUP, Toni Angelovski.

- Nasilnik je nasilnik, bez obzira da li je Albanac ili Makedonac. Onaj ko je nasilnik će odgovarati. Postoje zakoni, postoji pravna držva, oni su u pritvoru i nema gde da beže. Zamoliću vas da ne gledate etničku pozadinu, koja se ranije veoma često koristila. Još jednom apelujem i na deo neodgovornih portala koji šire dezinformacije i lažne vesti da to ne čine, rekao je Angelovski odgovarajući na pitanje novinara da li ovaj slučaj ima etničku pozadinu.

Mladić je preminuo u bolnici, Foto: TV Sitel

Nakon brojnih reakcija građana i političkih partija, oglasio se i Helsinški komitet, koji je ovaj slučaj ocenio kao zločin iz mržnje.

- Pozivamo vladajuće i opozicione političke partije da prepoznaju ovaj slučaj kao ozbiljan slučaj zločina iz mržnje, da ga osude, da pozovu građane na smirenost i što je najvažnije, da ga ne iskoriste za dobijanje dnevno političkih poena i raspirivanje netrpeljivosti između dve etničke zajednice ( makedonske i albanske ) i svakako da ne ometaju ili bilo kako utiču na institucije u obavljanju njihovog posla - stoji u saopštenju Helsinškog komiteta za ljudska prava Makedonije.

VIDEO Tuča u Železniku: Pobili se šofer autobusa i putnik

(D.J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Горски

    9. jul 2018 | 19:41

    Браћо македонци,шта сте тражили -то сте добили.Нећете са Србима него са арнаутима.....

  • Valjevo

    9. jul 2018 | 20:17

    Birali ste sami braću, izjednačili jezike.......

  • RICINUS

    10. jul 2018 | 11:23

    Moraće da se neko seli iz makedonije

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA