≫ 

Nove uznemirujuće fotografije Davida Dragičevića: "Tukli su ga krvnički, pa vukli po podu, imao je podlive po celom telu"

Novinar Slobodan Vasković na svom blogu podelio je stravične fotografije za koje kaže da su sa Davidove obdukcije. On takođe kaže da su momka udarali tupim predmetima, pa ga verovatno onesvešćenog vukli po tlu

  • 13

Slučaj ubistva Davida Dragičevića već pola godine ne prestaje da potresa javnost. Dok otac i majka ubijenog momka, ne odustaju od borbe za pravdu i dobijaju teške pretnje, verzije ubistva se smenjuju.

Brojni stručnjaci i akteri javne scene su iznosili svoje tvrdnje i teorije u vezi sa ovim slučajem, a jedan od njih je novinar Slobodan Vasković.

On je na svom blogu podelio svoj ugao gledanja, prema kom se povrede na Davidovom telu poklapaju sa teorijom da je on nasilno ubijen.

Kao dokaz koji smatra relevantnim priložio je način na koji je urađena obdukcija i ko ju je izvršio.

Vasković se složio sa ocem ubijenog Davida, Davorom Dragićevićem, da su momka likvidirali pojedini pripadnici MUP-a Republike Srpske. Jedan od njih je, kako Slobodan tvrdi, Dragan lukač (desno); Foto: Facebook/Youtube/TV BN

- Povrede na kolenima Davida Dragičevića su zaživotne (nastale dok je bio živ), a ne postmortalne (zadobijene nakon smrti) kako to Željko Karan tvrdi. Brojne modrice, ubodi i krvni podlivi na boku i rebrima, posledica su teških udaraca tupim predmetima. Obducentski nalaz, koji je uradio Željko Karan, amaterski je uradak neznalice i hohštaplera, što je učinio sve da prikrije stvarni način teškog ubistva Davida Dragičevića - tvrdi na svom blogu Vasković i dodaje da u prilog njegovim rečima ide i to što je Karan za opise nekih povreda koristio "verovatno" i nije naveo gde se one nalaze i čime su nanesene - tvrdi novinar.

Sliku sa obdukcije kolena Slobodan je pokazao, kako kaže, vodećim ekspertima sudske medicine sa kojima je razgovarao dosad u nekoliko navrata i oni su bili eksplicitni. Oni kažu da su povrede, evidentno, zaživotne i mogle su nastati kada su telo Davida Dragičevića vukli po tvrdoj podlozi, nakon što je prethodno teško prebijen.

Još jedan dokaz u ovoj verziji priče, prema rečima Vaskovića, jesu pantalone u kojima je David nađen, a koje su pocepane upravo na mestima gde su i kolena imala povrede. On kaže da su momka verovatno onesvešćenog vukli po tlu.

Na svom blogu Slobodan je priložio i fotografije uznemirujućeg sadržaja sa desetak krvnih podliva na Davidovoj glavi, na osnovu kojih je doneo zaključak da je on ubijen "izuzetno snažnim delovanjem tupe mehaničke sile". Osim ovih povreda, podsetio je i da se na telu ubijenog momka nalaze veliki krvni podlivi i na desnom kuku, kao i na unutrašnjosti rebara.

Davidovo telo je bačeno u kanalizaciju Crkvena; Foto: Facebook/PRAVDA ZA DAVIDA/Davor Dragičević

Željko Karan je za saučesnika, kako novinar tvrdi u svom tekstu, izabrao reobducenta Ivicu Milosavljević.

- Milosavljević se poneo kao “kamikaza” i potpuno uništio ostatke svoje reputacije, kada je konstatovao da se David utopio. Nije to mogao utvrditi ni na koji način, jer su svi organi, na osnovu kojih bi se to moglo dokazati, tokom obdukcije isečeni i oprani. Defakto, on je prepisao veći deo Karanovog nalaza, a valjda mu je ostala mrva obraza, pa je u zaključcima naveo da je telo u vodi provelo dva do četiri dana (od 20. do 24. marta), što je zaključio na osnovu ruku na kojima su vidljivi tek početni znaci smežuranosti vrhova prstiju, tzv. “ruke pralje”. Kako tih znakova nema na gornjim delovima šake, jasno je da je telo u vodi provelo najviše desetak do dvanaest časova. Nakon toga njegovo telo je bačeno u kanalizaciju Crkvena - navodi Slobodan Vasković.

Dok otac i majka ubijenog momka, ne odustaju od borbe za pravdu i istinu u vezi sa smrću svog deteta i bore se sa pretnjama, verzije ubistva se smenjuju; Printskrin: Facebook/Pravda za Davida

On se složio sa ocem ubijenog Davida, Davorom Dragićevićem, da su momka likvidirali pojedini pripadnici MUP-a Republike Srpske. Prema njihovim tvrdnjama, isti su i članovi narko-kartela koji hara Banjalukom, ali i drugim gradovima u RS.

Na kraju svog teksta Vasković je najavio nastavak svog bloga na ovu temu i napisao imena ljudi za koje smatra da su saučesnici u ubistvu - Dragan Lukač, Darko Ilić, Darko Ćulum, Nedeljko Lubura, Dejan Mitrić, Bojan Karanović (svi pripadnici MUP RS); tužioci Želimir Lepir, Dalibor Vrećo, Saša Labotić, Željko Karan, patolog, Mišo i Đorđe Rađen i drugi.

 Nove uznemirujuće fotografije sa obdukcije možete pogledati OVDE.

VIDEO Predrag i Jelica četiri i po godine tragaju za ubicom svog jedinca Marka:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA