Poštar ispraznio građanima račune, a kada je otkriven ubio se: Nesvakidašnja pljačka na istoku Makedonije

Prema grubim procenama opljačkanih štediša, najviše penzionera, Jačevski je u svoj džep stavio preko 200.000 evra

  • 2

Koristeći poverenje svojih sugrađana, poštanski službenik Aco Jačevski (55) ojadio je više od 100 građana Zletova, gradića na istoku Makedonije, a kada je bio otkriven - izvršio je samoubistvo.

On je penzionerima i štedišama u pošti ispraznio tekuće račune i štedne knjižice, a broj ojađenih žitelja Zletova svakodnevno raste. Prema svedočenjima žitelja, koji su stali pred kameru skopske televizije Telma, poštanski službenik Aco Jačevski je sa njihovih računa i štednih knjižica godinama unazad skidao novac, a uložene pare i kamatu im nije unosio u knjižice, već ih je zadržavao za sebe.

I Makedonci šenluče: Kiša zalutalih metaka "zapljusnula" zemlju, dve osobe su čak i ranjene

Prema grubim procenama opljačkanih štediša, najviše penzionera, Jačevski je u svoj džep stavio preko 200.000 evra. Veri Stojanovskoj, koja je šest godina štedela, na štednoj knjižici je sada ostalo svega jedan denar. Slično su prošli i drugi žitelji ovog gradića na istoku Makedonije.

Pošta u Zletovu, Printskin: Telma TV

Skandal je otkriven početkom ovog meseca kada je jedan penzioner, umesto da izvadi pare u pošti u Zletovu, stao na šalter u obližnjem gradu Štip, gde su mu rekli da na računu nema 5.000 evra, koliko je tvrdio da ima. Kada se za to saznalo, poštanski službenik Aco Jačevski je bio suspendovan sa posla, a kada je klupko prevare počelo da se odmotava - 6. jula je izvršio samoubistvo.

Poštar je ispraznio štedne knjižice građana, Printskin: Telma TV

Njegovi bliski rođaci, prijatelji, poznanici, ali i drugi žitelji Zletova toliko su verovali slatkorečivom poštaru da su mu na čuvanje, kod njega „u sef“ ostavljali čak i svoje štedne knjižice, ali su se kasnije grdno pokajali.

Poštar Aco Jačevski, Printskin: Telma TV

- Oštećen je moj otac, penzioner, za 190.000 denara ( 3.200 evra ), a sada nema ni pare, ni štednu knjžicu koju je poštanskom službeniku dao na čuvanje u sefu pošte. Isto su prošli i brojni njeni sugrađani, a kada su slučaj prijavili u policiju, tamo su im rekli da oni ništa ne mogu da urade jer nemaju dokaza – štedne knjižice koje su ostale kod poštanskog službenika.

Iz SUP u Štipu su potvrdili da kod njih stalno pristižu nove prijave prevarenih građana, dodajući da je celokupna dokumentacija dostavljena tužilaštvu u Štipu na dalje postupanje. Na pitanje novinara televizije Telma da li će novac biti vraćen oštećenim žiteljima Zletova, nadležni u Makedonskoj pošti u Štipu su im rekli da odgovor potraže u centrali u Skoplju.

(D. J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dorde

    1. avgust 2018 | 08:51

    Koliko covek treba da bude glup da ostavljas stednu knjizicu sluzbeniku poste na cuvanje valjda da deca be vide koliko para ima na knjizici da ne bi trazila e cokalije cokalije.

  • Doktor

    1. avgust 2018 | 07:10

    Iiiiiiiiiii..... Takvih u Leskovcu oma koliko hoćete. Koliko ih otkrivaju i sude, još više se novi i novi slučajevi javljaju...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA