Velika bruka Vatrenih: Hrvatski fudbaleri idu u Knin na obeležavanje "Oluje". I oni će slaviti dan kada je proterano 250.000 ljudi

Hrvatska reprezentacija, predvođena Zlatkom Dalićem, u Kninu će na stadionu "Dinara" odigrati revijalnu utakmicu sa domobranima

  • 58

Obeležavanje godišnjice akcije Oluja u kojoj je iz Hrvatske proterano 250.000 Srba svakog avgusta pretvori se u dane sećanja sa različitim emocijama na dve strane. Dok se u Srbiji odaje počast žrtvama koji su mučki ubijeni i proterani iz svojih domova, u Hrvatskoj je to razlog za slavlje. 

Ove godine u Knin će 4. avgusta doći hrvatska fudbalska reprezentacija koja je nedavno osvojila drugo mesto na Svetskom prvenstvu u Rusiji.

Hrvatski fudbaleri, predvođeni Zlatkom Dalićem, u Kninu će na stadionu "Dinara" odigrati revijalnu utakmicu sa veteranima hrvatske vojske, te aktivnim vojnicima i policajcima.

Kako prenose hrvatski mediji, još nije poznat spisak ko će sve od reprezentativaca doći u Knin.

Mladi Hrvati traže od svoje vlade da uputi izvinjenje žrtvama Oluje

Tako će se Vatreni nakon skandala kada im je na dočeku u Zagrebu ustaške pesme pevao Marko Perković Tompson, pojaviti na obeležavanju akcije "Oluja", jednog od najmasovnijih i najsurovijih etničkih čišćenja koja su se dogodila u ratovima na prostorima bivše SFRJ, u kojoj su oko 62 odsto žrtava bili civili srpske nacionalnosti.

Sutradan će u Knin doći ceo državni vrh Hrvatske, a uveče će ih zabavljati pevači Miroslav Škoro i Lidija Bačić.

Tompson "popio" prijavu zbog koncerta na godišnjicu "Oluje": Prekršio javni red i mir

Kako je ranije najavljeno, Marko Perković Tompson, koji se proslavio pevanjem ustaških pesama, za 23. godišnjicu "Oluje" nastupiće u Glini. On je prošle godine dobio prekršajnu prijavu zbog isticanja neprimerenih simbola, tekstova, slika ili crteža, kao i izvođenja ili reprodukovanja pesama ili tekstova koji remete javni red i mir, na nastupu u Slunju, takođe povodom "Oluje".

Među brojnim izvođačima koji će nastupiti u mestima gde se obeležava godišnjica proterivanja srpskih civila je i hrvatski bend "Prljavo kazalište" koji će održati koncert u Zadru.

VIDEO: Zlatko Dalić doveo Tompsona u Varaždin

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    2. avgust 2018 | 17:35

    Ваљда ће се препознати паметни који су навијали, давали подршку и ширили неку филозофију о комшилуку. По мени, такви су ....

  • milojko

    2. avgust 2018 | 17:22

    A za koga ce navijati Ivan Ivanovic i ostala Srpska elita,za nogometase ili za domobrane.Samo pitam?

  • Nesa

    2. avgust 2018 | 17:27

    A ja navijao za vas koja Sam ja budala pa on I su svi ustase

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA