Pijani, bahati maloletnik uzeo motor od oca, vozio u suprotnom smeru i pokosio devojke na pešačkom prelazu - jedna je mrtva

Jedna devojka je izgubila život, a dve devojke, pešaci, stare 16 i 18 godina, lakše su povređene, kao i vozač motocikla, koji je na njih naleteo vozeći u suprotnom smeru

  • 3

Pijani šesnaestogodišnjak iz Starigrada kod Zadra naleteo je u 4.40 sati motociklom KT 200 na četiri devojke, u stare od 16, 17 i 18 godina, i pokosio ih dok su prelazile na pešačkom prelazu.

Ušlo je 200 Torcidaša, pokrali su sve, precrtali grafite Delija i Grobara, bili smo skamenjeni: Ispovest radnice sa pumpe koju su demolirali Hrvati (VIDEO)

Prema informacijama iz policije, sa oko 1,8 promila alkohola u krvi, vozeći bez vozačke dozvole, iz pravca Rijeke izleteo je u suprotnu traku na iscrtanu zebru i teško povredio 18-godišnju L.B. iz Našica, koja je oko 8.30 preminula u zadarskoj Opštoj bolnici, piše "Večernji list".

- Pacijentkinja je, nažalost, podlegla teškim povredama. Još dve mlade devojke i vozač motocikla su povređeni, no reč je o lakšim povredama - rekao je Edi Karuc, upravnik zadarske bolnice.

"UZEO JE MOTOR OD OCA"

Nakon ukazane pomoći lekara, pijani maloletnik, koji je prema nezvaničnim navodima policije, leteo dvadesetak metara sa motocikla biće priveden.

- Ne mogu reći da je reč o lošem dečku, ali znate kako je... Roditelji imaju novca, dobio je motor i eto... - rekao je za "Vecernji.hr" jedan meštanin, a drugi je ipak rekoa da je čuo da je do nesreće došlo jer je maloletnik naovodno pokušao da impresionira devojke vozeći velikom brzinom.

- Pijan i bahat. Čujem da je uzeo motor od oca. Sigurno nije hteo da se to dogodi, ali ko će sada vratiti život devojke, a i cela je porodica sada uništena - rekao je jedan stanovnik Starigrada.

Jadranska magistrala kod Starigrada Foto: Prinskrin Google Street View

- Spavao sam u šatoru, a sve se dogodilo gotovo ispred moga šatora. U šoku sam. Samo sam čuo škripu, udarac i krikove. Izleteo sam iz šatora - dve devojke bile su na tlu. Jednu sam podigao, druga je bila teško povređena... Molim vas, ne mogu više o tome da govorim. Zvao sam hitnu i odmah je došla, ali čujem da je devojka preminula. Strašno – rekao  je očevidac nesreće na državnom putu D8.

Još je jedna Starograđanka komentirala nesreću te dodala da je na otvorenom putu u tom delu Starigrada stalna jurnjava i da bi policija trebala češće da postavlja kontrole.

- Tu je nedavno kod pekare jedna pijana Čehinja automobilom zamalo prouzrokovala tragediju. Čula sam da su baš iz pravca pekare i diskoteke devojke krenule prema apartmanu kada ih je mladić pokosio motociklom. One su iz Slavonije, iz Našica ili okoline - kazala je ta meštanka Starigrada.

ISTRAGA JE U TOKU

Prema evidenciji policije, maloletnik koji je prouzrokovao nesreću nije prijavljivan za slična dela, a nakon nesreće bio je potpuno u šoku.

Policija je zvanično navela da je, prema prvim rezultatima uviđaja, 16-godišnji maloletni vozač motocikla zadarskih oznaka, upravljajući njime bez vozačke dozvole i pod uticajem alkohola, nailazeći iz smera Rijeke, iz neutvrđenih razloga prešao na suprotni pravac puta te udario u skup devojaka pešaka koje su se pešačkim prelazom kretale u suprotnom smeru.

- ​U saobraćajnoj nesreći su dve devojke pešaka, u dobi od 16 i 18 godina, lakše povređene, kao i vozač motocikla, a 18-godišnja devojka pešak smrtno je stradala.​ U toku je kriminalističko istraživanje zbog izazivanja saobraćajne nesreće sa smrtnim posledicama - istakla je Sonja Šimurina portparol PU zadarske.

(Telegraf.rs/Večernji list)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoran

    2. avgust 2018 | 21:19

    Zub za zub oko za oko

  • Ćorloilo Ćorlo Pk

    3. avgust 2018 | 07:54

    Iako je šesnaestogodišnjak, verovatno će i njemu olakšavajuća okolnost biti - "od ranije poznat..."! ;-) ;-)

  • Oko

    2. avgust 2018 | 22:51

    Da se donese zakon da se motor uzme i baci u staro gvozdje ako vozis brzo po gradu bez kacige

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA