Crnogorci se plaše da ih ne zadesi užasna sudbina Đenove: Pogledajte jezive prizore prometnog mosta koji je napukao (FOTO)

Na društvenim mrežama kruže fotografije mosta koji izgleda katastrofalno

  • 7

U utorak je svet potesla vest o pogibiji najmanje 35 ljudi nakon što se srušio most na autoputu u blizini Đenove. Dok spasioci i dalje tragaju za žrtvama, na društvenim mrežama se povela polemika oko toga da li je ova tragedija mogla da se spreči, a čitaoci iz Crne Gore podelili su fotografije jednog njihovog mosta koji je u katastrofalnom stanju i pitaju se da li i njih čeka "druga Đenova"?

Najmaje 35 ljudi, među kojima ima troje dece, poginulo je kada se srušio most Morandi kod Đenove nakon udara groma. Desetak automobila, koji su bili na mostu u trenutku nesreće, survalo se u provaliju, zajedno sa delovima konstrukcije.

Spasioci i dalje tragaju za žrtvama, strahuje se da ovo nije konačan broj poginulih, a mnogi su tragediju nazvali "apokaliptičnom".

Vozač kamiona izgubio kontrolu i sleteo s puta: Grdosija je satima visila iznad ponora (VIDEO)

Na društvenim mrežama i dalje se dele fotografije užasne nesreće, a čitaoci iz Crne Gore upozorili su na katastrofalno stanje jednog njihovog mosta.

Most na magistralnom putu Bar-Ulcinj Foto: Facebook/Podgoricki vremeplov

U pitanju je most Ujtin potok koji se nalazi na magistrali Bar-Ulcinj. Fotografije ovog mosta objavljene su na Fejsbuk stranici "Podgorički vremeplov".

Na njima se vidi da je most napukao. U pitanju je sporni vijadukt kod naselja Dobre Vode, a pukotina se vidi na spoljnjem delu mosta.

Ovako izgleda most sa spoljne strane Foto: Facebook/Podgoricki vremeplov

Nakon tragedije u Đenovi, čitaoci su zabrinuti da bi i ovaj most mogao da se sruši.

- Kad padne onda će ga popravljati, a možda neće ni tada, užas - napisala je jedna korisnica na Fejsbuku.

Crnogorci zabrinuti za svoju sigurnost Foto: Facebook/Podgoricki vremeplov

Sudeći prema komentarima čitalaca, most je u ovakvom stanju poslednjih desetak godine.

- Čim drmne neki jači zemljotres, biće gore nego u Đenovi - napisao je jedan zabrinuti Crnogorac.

Nadležni tvrde da je sve u redu Foto: Facebook/Podgoricki vremeplov

Most Ujtin potok jedan je od najvećih mostova na magistralnom putu Bar-Ulcinj i svakodnevno preko njega prolaze stotine automobila, a tokom letnje sezone taj broj je povećan.

Most u konstruktivnom smislu predstavlja kontinualni nosač preko 5 polja. Ukupne dužine je 150 m sa dve saobraćajne trake i pešačkim trakama i u blagoj krivini sa poprečnim i podužnim nagibom.

Nadležni su u više navrata objašnjavali da bezbednost saobraćaja nije ugrožena, jer se pukotine nalaze na spoljnem delu i ne utiču na konstrukciju mosta, a stručnjaci objašnjavali da se radi o tzv. "Gerberovom zglobu", odnosno nosaču koji je ugrađen u most kako bi se izbeglo njegovo savijanje, pisalo je ranije Barinfo.me.

- Na oko pet metara od trećeg oslonca most je dilatiran (razdvojen), što laičkoj javnosti daje pogrešnu sliku u pogledu njegove stabilnosti. Na osnovu vizuelnog pregleda može se konstatovati da na mostu postoje manja oštećenja koja je neophodno sanirati, ali trenutno apsolutno ne predstavljaju opasnost po stabilnost mostovske konstrukcije i saobraćaja na njemu - saopštilo je Ministarstvo saobraćaja i pomorstva u aprilu prošle godine.

Video: Stravični prizori u Đenovi: Smrskana vozila, spasioci tragaju za preživelima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cika Velja

    15. avgust 2018 | 14:18

    Gledam i ne verujem...pa to bre bas puklo!!!

  • GALEB BIJELI- ANTE BAN

    15. avgust 2018 | 13:36

    SUPER-fotografije, ali i tekst novinara, trebaju biti- ZADNJA OPOMENA nadležnima u CG! Ovo je- VRLO POHVALNO od ESPRESA da objavljuje, jer time i- UPOZORAVA! I- nemojte misliti da je samo u pitanju ovaj most; kad se sjetim onih mostova prema Kolašinu(mjesto Dromira)- uhvati me jeza! Ništa bolje od ovog NA SLICI!

  • Kursumlija

    15. avgust 2018 | 13:22

    Nece njih zadesiti tu ce prolaziti 2 auta dnevno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA