Dajte mi samo da čujem mamu ili baku, molim vas: Kada je videla srpskog konzula, Sara Vidak zaplakala

- Brinula se i za svog verenika i stalno je ponavljala da jedva čeka sve njih da vidi ili makar čuje telefonom - prenosi Ivica Dačić reči devojke zatvorene u zatvoru Spuž

  • 51

Kada je u prostoriji za posete zatvora u Spužu ugledala konzulku Srbije u Podgorici Vesnu Radojević, Beograđanka Sara Vidak je zavapila plačnim glasom: "Dajte mi samo da čujem glas mame ili bake, molim vas".

Šta se zapravo desilo u kotorskoj sudnici? Majka Beograđanke tvrdi da je sudija odglumila da ju je njena ćerka napala, pa je onda smestila u zatvor!

- Odmah je pitala za svoju porodicu. Želela je očajnički da se čuje sa majkom i bakom. Pitala je kada će joj u posetu doći otac, koji je u Istanbulu i trebalo bi da mu se sutra omogući dolazak kod Sare, jer su posete utorkom. Brinula se i za svog verenika i stalno je ponavljala da jedva čeka sve njih da vidi ili makar čuje telefonom. Mentalno se drži dobro, iako ima povremene krize - ispričao je za beogradske medije Ivica Dačić, šef srpske diplomatije, koga je konzul Srbije Vesna Radojević odmah izvestila o razgovoru sa Sarom Vidak.

Beograđanka Sara Vidak ostaje u pritvoru od 30 dana u Crnoj Gori posle navodnog napada na sudiju

Sara Vidak želi da se čuje s majkom i bakom, Foto: Facebook/Vidak Saraa

Podsetimo, sudija kotorskog Suda za prekršaje Jelena Stanišić napadnuta je prošle nedelje na dužnosti u toku vođenja prekršajnog postupka protiv Stevana Prpe, dečka Sare Prpe. Navodno nezadovoljna zbog donete odluke, nju je najpre verbalno, a zatim i fizički napala Sara Vidak, prenele su Vijesti prve informacije. Međutim, prema rečima Sarine majke, Olivere Vidak, nema ni govora o bilo kakvom napadu na sudiju Stanišić, a letovanje koje bi trebalo da ostane u lepom sećanju, biće sve samo ne to. Njenoj ćerki je određeno zadržavanje od 72 sata.

Beograđanka uhapšena u Kotoru je iz ugledne porodice: Studira 2 fakulteta, poliglota je, a na more je došla da se oporavi posle bolesti (FOTO)

Vesna Radojević je za sada jedina dobila dozvolu da obiđe državljanku Srbije, koja je zatvorena od utorka, 14. avgusta.

Dačić kaže i da je naloženo našoj misiji u Crnoj Gori da odmah započne proceduru kojom će se Sari što pre omogućiti makar telefonski razgovor sa majkom ili bakom.

JEDVA ČEKA DA SE AGONIJA ZAVRŠI

Tokom saslušanja je u jednom momentu devojci pozlilo, Foto: privatna arhiva

- Njih dve su pričale skoro dva sata i konzulka mi je prenela da joj je Sara delovala stabilno i što je najvažnije da se uverila da joj je obezbeđena sva potrebna lekarska nega. Lekar je obilazi, a zbog njenih ranijih zdravstvenih problema, dobili smo i obećanje da će i crnogorski klinički centar biti u pripravnosti u slučaju nužde. Sara joj je rekla da je zadovoljna tretmanom i uslovima u zatvoru, ali da jedva čeka da se njena agonija završi. Odlučna je da stavi tačku na ceo ovaj slučaj i da se u Srbiju vrati bez tereta krivice - kaže Dačić.

Sara Vidak je u sobi sa još tri zatvorenice, za koje je rekla da se sasvim pristojno ophode prema njoj.

VIDEO: Iz ovog srpskog zatvora nema bekstva

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Slavica

    20. avgust 2018 | 18:28

    Sutkinja je očigledno teži psihopata i to šta radi nije normalno , sretno Sara , lijepi pozdrav iz Zg , u mojoj zemlji tako nešto ne bi bilo moguće

  • Nenad

    21. avgust 2018 | 11:12

    Očigledno je da svi ljudski napori da se crnogorske vlasti dozovu pameti nisu urodili plodom, samo će biti još gore da bi sačuvali "obraz" i "dokazali" da su bili u pravu. Jedini mogući odgovor Srbije je reciprocitet: ovde ima i previše crnogoraca u Beogradu i najbolje je po istom scenariju uhapsiti bar desetoricu zbog bilo kakvog razloga i poslati u najgori kazamat, pa onda izvršiti razmenu Sare za 10-toricu njihovih. A onda preispitati odnose sa banana državom i ukiniti privilegije njihovih studenata i ostalih građana.

  • Vaske

    20. avgust 2018 | 22:09

    Molim nasu Pravoslavnu bracu iz Crne Gore da nikako ne zaborave devojku koja strada zbog sujete njima vec poznatih ludaka...Sara je svima mogla biti cerka,sestra...bar mi Pravoslavci znamo za Boga.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA