Britanka koju su Hrvati našli u moru sama skočila sa kruzera? Pila i svađala se sa dečkom, pa napravila štetu od 600.000 dolara (FOTO) (VIDEO)

Svedoci tvrde da se Longstaf svađala sa svojim dečkom nakon čega je namerno skočila u more

  • 1

Britanka Kej Longstaf (46), koja je kod Lošinja pala sa kruzera i deset sati čekala pomoć u moru, navodno je sama skočila sa njega nakon svađe sa dečkom, pišu britanski mediji.

Longstaf je u moru pevala kako ne bi osećala hladnoću mora preko noći, otkrila je medijima. Britanka je nakon spašavanja pokazivala znakove hipotermije, nakon što je u more pala nešto pre ponoći pa u njemu provela deset sati nakon čega su je oko 9:30 spasili spasioci sa broda Cavtat, prenosi Index.hr.

Britanka pala sa kruzera u Jadransko more i plutala 10 sati: Hrvatski mornari je spasili nakon duge potrage (FOTO)

Kej sa svojim spasiocima Foto: Tanjug/AP

NAMERNO SKOČILA U MORE?

Svedoci tvrde da se Longstaf svađala sa svojim dečkom nakon čega je namerno skočila u more.

Jedan je putnik isključivo za The Sun izjavio kako je video da je Kej skinula odeću pre nego što je, prema njegovim rečima, "namerno skočila".

Nakon spasavanja je odvedena u bolnicu Foto: Tanjug/AP

Britanka je pre navedenog događaja navodno sa svojim partnerom pila alkoholna pića, pa je na palubi ostavila torbicu i pasoš.

Daniel Punč, član posade kruzera, takođe je na Fejsbuku napisao da je 46-godišnjakinja "skočila" i da se "sve vreme svađala sa svojim partnerom".

- Probudio nas je alarm i kapetan se obratio svima: "Moram vas upozoriti da je neko skočio sa broda i da ga trenutno tražim" - rekao je putnik Edi Paladino.

Sada se sumnja da je sama skočila sa kruzera Foto: Tanjug/AP

NAPRAVILA ŠTETU OD 600 HILJADA DOLARA

Policija je razgovarala i s Kejinim dečkom Kregom Rejmentom, koji je potvrdio da je zajedno sa svojom devojkom celo veče pio, i da su se svađali pre pada. Nakon svađe Rejment se vratio u kabinu nakon čega su ga obavestili da su pronašli Kejine stvari, ali da je ona nestala.

Majka vlasnika firme Norwegian Cruise Line, 55-godišnjeg Andreja Stjuarta, medijima je otkrila da će ovaj incident njegovu firmu koštati oko 600 hiljada dolara. Norwegian Cruise Line je firma koja se bavi organizovanjem krstarenja.

- Nije mogla da padne. Morate napraviti nekoliko koraka kako biste uopšte mogli da preskočite ogradu. Sama je skočila u more - zaključio je Stjuart.

Dala je izjavu za hrvatske medije Foto: Tanjug/AP

PAD SA BRODA I SPASAVANJE

Kruzer "Norveška zvezda", sa kog je Britanka pala, plovio je na liniji Pula-Venecija

Pregledom nadzornih kamera sa kruzera utvrđeno je da je ona s broda pala u petak u 23:45, ali još uvek nije jasno kako se to dogodilo.

Odmah posle spasavanja prevezena je u pulsku bolnicu, odakle je ubrzo puštena pošto je utvrđeno da je dobrog zdravstvenoga stanja.

- Pala sam preko palube sa broda. Bila sam u vodi 10 sati. Srećna sam što sam živa - rekla je Longstaf za Glas Istre.

Pila je alkohol pa se posvađala sa dečkom Foto: Tanjug/AP

Kapetan hrvatskog spasilačkog broda pronašao je Kej Longstaf (46) na oko 45 nautičkih milja od hrvatske obale.

- Srećom za nas i nju, odmah smo je videli jer je podigla ruke i mahala čim nas je ugledala. Pravo je čudo što je preživela - rekao je poručnik fregate Lovro Orešković, kapetan broda Cavtat koji je spasio Britanku, prenosi portal Glas Istre.

Orešković je rekao da su na kruzeru mislili da nije preživela.

- Očigledno je u dobroj kondiciji. Rekla nam je da se bavi jogom i da je plutajući u moru sve vreme pevušila da joj ne bi pala temperatura tela i da ostane budna - kazao je on.

Optužuju je za veliku štetu Foto: Tanjug/AP

Pogledajte video:

(Telegraf.rs/Index.hr/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan

    22. avgust 2018 | 13:01

    Ona se bacila u more, i sad je vi spašavajte, a nema šanse da dopliva do kraja preko sto kilometri, netko će to spašavanje platiti, što rade bahati drogirani gosti na kruzeru, da je poginula rekli bi da je netko bacio u more.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA