Posle Soraje i kontroverznom Ivanu Deliću zabranjen ulazak u Srbiju

Delić je dovođen u vezu sa ubistvom Pavla Bulatovića, ministra vojnog, 2000. godine u Beogradu

  • 4

Na spisku bezbednosno interesantnih lica iz Crne Gore kojima je zabranjen ulazak u Srbiju, nalazi se i kontroverzni Budvanin Ivan Delić.

Srbija zabranjuje ulazak crnogorskim kriminalcima! Stefanović: Neće dva njihova najjača klana ratovati u Srbiji

Izvor u MUP-u Srbije, otkrio je da će Delić, ukoliko odluči da krene prema Srbiji, biti vraćen sa granice. Inače, Delić je dovođen u vezu sa ubistvom Pavla Bulatovića, ministra vojnog, 2000. godine u Beogradu.

Ivanu Deliću zabranjen je ulaz u Srbiju Foto: AP/Darko Vojinovic

Anketni odbor Skupštine tada je javno saopštio da postoji osnovana sumnja da je Bulatovića ubio “Ivan Delić, koji najčešće boravi u Budvi, Herceg Novom ili Podgorici”. Delić je demantovao te optužbe.

Članovi Anketnog odbora tada su u izveštaju kao Delićeve prijatelje naznačili “vodeće kriminalce crnogorskog podzemlja, Branka Mićunovića, a prisne odnose je imao sa poznatim beogradskim kriminalcima Vojom Raičevićem i Andrijom Draškovićem”.

Na spisku lica kojima takođe neće biti omogućen ulazak u Srbiju su Slobodan Kašćelan, Radoje Zvicer, Vladan Vučković, Jovan Vukotić, Igor Božović, Dragan Knežević, Predrag Knežević, Milan Vujotić, Damir Meljović i Igor Dedović. Svi oni su pripadnici “škaljarskog” i “kavačkog” klana, koji već nekoliko godina vode krvavi rat oko nestanka preko 300 kilograma kokaina.

MUP Srbije kao nepoželjne označio je i Jova Đurovića, brata pokojnog Luke Đurovića, kao i Alana Kožara, koji se dovodio u vezu sa ubistvom policijskog inspektora Slavoljuba Šćekića. Kao jedan od onih koji će, ukoliko krene za Srbiju, biti vraćen sa granice je i Vuk Vulević, koji je sumnjičen da ima veze sa ubistvom Duška Jovanovića, vlasnika DAN-a, ali to nikada nije dokazano.

Takođe, zabrana je stavljena i Željku Bojaniću, nekadašnjem prvom saradniku Dragana Dudića Frica, koji se nalazi u bjekstvu, a koji se u Sloveniji potražuje zbog šverca narkotika.

(Telegraf.rs/ Borba.me)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marijana Bakov

    22. avgust 2018 | 20:15

    Ma njima svima treba zabraniti u ulazak u Srbiju,da je ne kontaminiraju vise.

  • CCCC

    22. avgust 2018 | 23:00

    Jedna dobra stvar od sadasnje vlasti iskreno svaka cast neko se i toga setio

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA