Devojčica (14) silovana dok se vraćala sa plaže: Namamljena u auto, pretprela je iživljavanje, ali policija nije sasvim sigurna u istinitost priče

Policija nije sigurna da devojčica govori istinu, pa će uporedo sa istragom koju vodi MUP, ginekološki pregled maloletnice pokazati da li je ona zaista bila silovana i kakva "polna dejstva" su bila izvršena nad njom

  • 0

Maloletnica (14) iz Doma za decu sa vaspitno-socijalnim problemima i narušenim vladanjem "25. maj" iz Skolja, sinoć je oko 23 časa policiji u Strugi prijavila da je bila silovana.

Prema njenoj izjavi, bila je na letovanju u odmaralištu „25. Maj“ u Strugi, na jugozapadu Makedonije, a seksualni napad na nju je izvršen kada se vraćala u Dom.

Nezapamćen užas u Velesu: Muškarac (29) četiri dana silovao maloletnicu

- Devojčica je bila na plaži i potom je otišla ka izlazu iz Struge. Tamo ju je presrela nepoznata osoba i ponudila joj da je preveze automobilom. Nedugo potom, ta osoba je zaustavila svoje vozilo u blizini sela Kališta i tu je nad njom izvršila polna dejstva, nakon čega ju je vratila u odmaralište - saopštio je MUP.

Policija nije sigurna da devojčica govori istinu, pa će uporedo sa istragom koju vodi MUP, ginekološki pregled maloletnice pokazati da li je ona zaista bila silovana i kakva "polna dejstva" su bila izvršena nad njom.

Ovo nije prvi slučaj silovanja devojčice iz doma; Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

Sa ovim slučajem je upoznato i Ministarstvo za rad i socijalnu politiku, u čijoj se nadležnosti nalazi Dom za decu sa vaspitno socijalnim problemima i narušenim vladanjem „25. Maj“ iz Skoplja.

- Ministarstvo je u neprekidnoj komunikaciji sa MUP-om i do ovog trenutka nije dobilo potvrdu da se radilo o silovanju. Ustanova je već obezbedila potrebnu stručnu pomoć i zaštitu devojčice - ističu iz resornog ministarstva.

Ovo nije prvi put da se maloletne devojčice iz ovog doma nađu u žiži javnosti.

Sredinom februara ove godine je bila otkrivena strašna tajna da je štićenica pomenutog Doma, R.I. ( 12 ), romske nacionalnosti, nekoliko meseci bila silovana i terana da se za račun drugih bavi prostitucijom. Za njen slučaj se doznalo tek 14. februara kada je zbog višestrukog silovanja, na Klinici za ginekologiju u Skoplju devojčica morala da abortira.

Njen slučaj se nalazi u rukama javnog tužilaštva.

(D.J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA