≫ 

17.000 munja pucalo širom Hrvatske, grom povredio turistu, Dubrovnik pod vodom: A Srbiju uskoro očekuje slični scenario (VIDEO)

U većem delu zemlje pada obilna kiša, a temperature su se spustile za više od 10 stepeni Celzijusa

  • 3

Muškarac, strani turista, povređen je prilikom udara groma u Istri, dok se Dubrovnik našao pod vodom zbog obilnih padavina, javlja hrvatski portal "Indeks".

Kod komšija je stigla velika promena vremena. U većem delu zemlje pada obilna kiša, a temperature su se spustile za više od 10 stepeni Celzijusa.

Počelo je, nevreme već poharalo Hrvatsku: Tutnjala grmljavina, na Jadranu se očekuje snažni vetar, a vrhunac preti ove noći (VIDEO)

Iznad Istre i Kvarnera u toku noći je zabeležno 17.000 munja, a kiša je, kako javlja portal, padala silovitim intenzitetom što je dovelo do pojave bujica, a pojedini delovi zemlje ostali su i bez električne energije.

Dubrovnik je u ranim jutarnjim časovima pogodilo jako nevreme. Za dva sata palo je više od 40 litara kiše, što je dovelo do poplava. Muškarac, strani turista, povređen je prilikom udara groma u Istri, u Labinštini u automobil na ulici. Takođe, munja je udarila i u kuću kod Kaštelira, kao i u trafostanicu na Labinštini koja se zapalila...

Tri avionske linije iz Rima, Atine i Istanbula preusmerene su sa dubrovačkog na druge aerodrome zbog snažne oluje.

Obilna kiša sinoć je pala i na otoku Krku. U samom gradu Krku zabeleženo je od 38 do 45 milimetara, a u Ponikvama čak 40.

I U SRBIJI SE OČEKUJU KRATKOTRAJNE NEPOGODE

Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje da se tokom dana očekuju kratkotrajne vremenske nepogode praćene obilnim padavinama, gradom i olujnim vetrom.

Obilne padavine u većem delu zemlje, Printskrin: Meteolaram.rs

U Srbiji će sutra biti oblačno, hladnije, mestimično s kišom ili kratkotrajnim pljuskovima ponegde praćenih grmljavinom.

Više padavina se očekuje na istoku zemlje. Vetar uglavnom umeren, zapadni i severozapadni. Jutarnja temperatura od 12 do 16, najviša dnevna od 17 do 24 stepena.

VIDEO: Stravično nevreme u Beogradu, automobili idu kroz vodu koja im je do šoferšajbne

 

(Telegraf.rs/Index.hr/ RHMZ/G.A.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Grmi seva

    26. avgust 2018 | 16:22

    Hoćete oluju eto vam je sa sve munjama

  • Mako

    26. avgust 2018 | 16:39

    Nije valjda stradao neki kuca?

  • gordana

    27. avgust 2018 | 06:28

    Index.hr javlja o nevremenu u Istri i Dubrovniku u svojoj rubrici "vesti iz inostranstva".

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA