≫ 

Otac drugi put posetio Saru Vidak (20) u Spužu: Hrabra je i izdržaće sve

- Sara je bolje nego što je bila pre nedelju dana - rekao je Aleksandar Vidak

  • 9

Aleksandar Vidak je danas prepodne, drugi put, posetio ćerku Saru u zatvoru Spuž, jer su članovima porodice posete dozvoljene samo utorkom i sa njom je proveo pola sata, piše Blic.

Sara Vidak iz zatvora poslala roditeljima poruku: Hrabra devojka napisala reči koje su sve rasplakale

- Sara je bolje nego što je bila pre nedelju dana - rekao je Aleksandar Vidak, otac 20-godišnje Beograđanke Sare Vidak koja je pred Osnovnim sudom u Kotoru optužena za napad na sudiju Prekršajnog suda Jelenu Stanišić i suđenje joj počinje u petak.

Sara Vidak, Foto: Facebook/Vidak Saraa

Majci Oliveri poseta nije dozvoljena zato što je svedok u postupku i trebalo bi da bude saslušana pred sudom poslednjeg dana avgusta.

Dajte mi samo da čujem mamu ili baku, molim vas: Kada je videla srpskog konzula, Sara Vidak zaplakala

- Pričali smo sasvim normalno. Hrabra je i svesna. Malo se privikla na uslove u kojima je. Ne može da se izoluje u ćeliji, sve je sabijeno. Sluša raznorazne sudbine i priče koje moja porodica nije doživela u dve generacije. Ali, važno je da je, ponavljam, hrabra i svesna i izdržaće - naveo je Sarin otac.

OSTALE PRITVORENICE JOJ ČESTITALE

Aleksandar Vidak je napomenuo da su pritvorenice iz Spuža očekivale da će sud prihvatiti njihovu ponudu za jemstvo.

- U petak, kada je sud odlučivao u kauciji, tokom šetnje, ostale žene u Spužu su joj čestitale, jer su očekivali da će biti prihvaćeno jemstvo i izaći na slobodu. Čak su joj i pravile frizuru. Sutradan kada su je ponovo videle u krugu bile su u šoku - ispričao je Aleksandar.

Suđenje Sari Vidak počinje u petak, Foto: privatna arhiva

Sara Vidak u pritvoru je već dve nedelje. Optužena je da je 14. avgusta oko podneva u prostorijama Suda za prekršaje u Kotoru napala sudiju Stanišić, te da je sudija zadobila laku telesnu povredu. Sudija tvrdi da je Vidak fizički napala nezadovoljna epilogom prekršajnog postupka protiv njenog momka Stevana Prpe. Vidak i njena porodica, međutim, tvrde da to nije tačno, već da je sudija ta koja je bila neprijatna prema njoj i prva je napala.

PONUDILI KAUCIJU OD 10.000 EVRA

Porodica i branioci Sare Vidak su kotorskom Osnovnom sudu ponudili kauciju od 10.000 evra i da devojka preda srpski pasoš i ličnu kartu, kao i putnu ispravu Kanade, čija je takođe državljanka, da bi crnogorsko pravosuđenje bilo uvereno da će im tokom postupka biti dostupna.

Sud je, međutim, njihovu ponudu prošle sedmice odbio.

VIDEO: Crnogorski kriminalac bežeći od policije zakucao se u ogradu u Budvi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Бајута

    29. avgust 2018 | 09:10

    како рече Матија:Црна моја и све црња Горо ...

  • dd

    28. avgust 2018 | 22:00

    Crno Gorstija. Bez trunke ljuckosti

  • RS

    28. avgust 2018 | 22:12

    Moze se reci da dosadasnji komentari poticu od najvecih neprijarelja srba ne siptara i albanaca ili hrvata i muslimana, nego od crnogoraca

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA