≫ 

Arapski milijarder letuje u Hrvatskoj: U Dubrovnik uplovio superjahtom naoružanom zvučnim topovima koji teraju gusare (FOTO)

Ono što ovu jahtu izdvaja od ostalih u klasi, jeste činjenica da je opremljena snažnim zvučnim topovima koji potencijalne napadače drže na odstojanju, a osim toga navodno mogu da potope brod koji se nalazi na udaljenosti od 100 metara

  • 2

Arapski milijarder Abdulah Al Futaim ovog leta odlučio je da poseti Dubrovnik, a do bisera hrvatskog primorja doplovio je svojom superjahtom Radiant, vrednom 280 miliona dolara.

Plovilo dugo 110 metara, prvobitno je građeno za ruskog oligarha Borisa Berezovskog, ali na kraju se ipak našla u posedu bogatog Arapina, koji je vlasnik Al Futaim grupe koja se bavi prodajom, automobilima, tehnologijom i nekretninama.

>>> Milijarder sa svitom i porodicom plovi Jadranom na jahti od 125 metara: Sada je u penziji, a svoju državu je vinuo u bogatstvo i svi ga obožavaju

Njegova kompanija je najveći distributer automobila i drugih motornih vozila u Emiratima. Osim toga, Al Futaim je predstavnik Ikee za Egipat, Oman, Katar i Emirate, kao i za još neke popularne svetske brendove kao što su "Marks & Spencer", "ACE", "Toys'R' Us", "Ladybird".

Jahta Radiant opremljena je snažnim zvučnim topovima koji potencijalne napadače drže na odstojanju - Foto: charterworld.com

Ono što ovu jahtu izdvaja od ostalih u klasi, jeste činjenica da je opremljena snažnim zvučnim topovima koji potencijalne napadače drže na odstojanju, a osim toga navodno mogu da potope brod koji se nalazi na udaljenosti od 100 metara, pa zbog toga o njoj često pišu da se lako može odbraniti od gusara, piše "Business Insider".

Pored 44 člana posade, Radiant može da primi 16 gostiju. Ipak, nije poznato s kim je bogati Arapin odlučio da provede leto na Jadranu.

(Telegraf.rs/Jutarnji list)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kkksl

    30. avgust 2018 | 11:25

    Tri puta pise da je opremljena zvucnim topovima a nigdje ne pise sta je to, kako to radi, koji je princip? Nego samo da tjera gusare i brodove.

  • Srbin

    30. avgust 2018 | 11:36

    Uplovio kod Kolinde..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA