Ivica Todorić ima novog advokata: Sada ga brani supruga Tonija Blera, čiji honorar po satu iznosi 1.300 evra (FOTO)

Na pitanje ko su ti prijatelji koji mu pomažu i plaćaju račune i ima li među njima i bivših poslovnih partnera, Todorić za hrvatske medije nije bio konkretniji

  • 3

Osnivač Agrokora Ivica Todorić se juče pred londonskim sudom pojavi u društvu svoje nove advokatice Šeri Bler, koja važi jednog od najpoznatijih svetskih advokata. Njene usluge koriste brojne poznate ličnosti i političari, a ona je supruga bivšeg britanskog premijera Tonija Blera.

Pošto je u hrvatskim medijima tvrdio da u Londonu živi skromno, mnogi se sada pitaju koliko plaća svoju novu advokaticu.

Sud u Londonu odložio odluku o Todoriću: O izručenju Hrvatskoj će odlučiti 15. oktobra

Šeri Bler važi za jednog od najboljih advokata na svetu Foto: Guliver/Ian Gavan - WPA Pool/Getty Images

Prema pisanju britanskog lista Telegraph pre nekoliko godina, firma "Omnia Strategy", koja je u vlasništvu Šeri Bler, naplaćivala je obično 1.300 evra za sat pravnog posla. I sada ako će Šeri zaista zastupati dugoročno Todorića, pa bude, na primer radila na njegovom predmetu 10 sati nedeljno, onda će ga olakšati za 12.800 evra.

Ipak, za neke veće aktivnosti na predmetu deset sati pravnog posla je itekako malo, pa bi Todorić ili "prijatelji koji mu pomažu" morali malo više da odreše kesu.

Ako će je Todorić angažovati za ceo dan (osam radnih sati), e onda će za to zadovoljstvo morati isplatiti gotovo 10.770 evra.

Ona je supruga bivšeg britanskog premijera Tonija Blera Foto: Tanjug/AP, Guliver/Karwai Tang/WireImage

Todorić očigledno ne treba da se boji kada ima takvu porodicu i prijatelje koji izdašno plaćaju najpoznatije svetske advokate, koje su angažovali predsednici vlada, velike kompanije...

Na pitanje ko su ti prijatelji koji mu pomažu i plaćaju račune i ima li među njima i bivših poslovnih partnera, Todorić za Novu TV nije bio konkretniji.

- To su sve prijatelji, a najviše familija. Znate, moj otac je imao osmoro braće i sestara, imam jako puno rođaka, dalje i bliže familije - izjavio je u razgovoru.

Ivica Todorić Printskrin: Youtube/Index.hr Portal

Prema pisanju Telegrapha, Šeri je marljivo, skupljajući i zbrajajući sat po sat pravnog posla svoje firme, zaradila stotine hiljada evra za nekoliko meseci rada za kazahstansku vladu. Pored njih radila je i za albansku vladu.

TODORIĆ: IMAM DOKAZE PROTIV PLENKOVIĆA U SLUČAJU AGROKOR

Ivica Todorić kaže da ima nove i "strašne dokaze" u slucaju vezanom za tu firmu, koji će mu, kako tvrdi, omogućiti dalju zaštitu Londona, a u vezi su sa premijerom Andrejem Plenkovićem i državom, preneo je portal net.hr.

- Mi imamo strašne dokaze, mi imamo neverovatne dokaze - kazao je Ivica Todorić za N1 dan nakon što je Visoki sud u Londonu prihvatio zahtev njegovih advokata za odlaganje odluke o izručenju Hrvatskoj.

Upravo su, kako se navodi, dodatni dokazi ono što sud očekuje da iznese Todorićeva odbrana na narednom ročištu, 15. oktobra.

Andrej Plenković Foto: TANJUG/HINA/ Dario GRZELJ

Todorić je za regionalnu N1 tv rekao da se ti dokazi odnose na Plenkovića i da pošto su u pripremi ne sme o njima javno da govori.

Upitan da li je reč o onome što je već objavljeno u Hrvatskoj, Todorić je odgovorio: “Imamo i dodatno nešto i to, ništa nije predstavljeno sudu…”.

(Telegraf.rs/Slobodna Dalmacija/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hm

    7. septembar 2018 | 21:54

    monti pajton sou uzivo .... imas pare = brani te zena bivseg premijera velike britanije = oslobodjen optuzbi ;) zivi bili pa videli ;)

  • đorđe

    7. septembar 2018 | 21:55

    oteto prokleto

  • неважно

    8. septembar 2018 | 10:32

    бем ти закон он је само за сиромашне

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA