≫ 

Sramna slikovnica za decu: "Zanima te šta je analni seks? Dobro, reći ću ti, pa onda nastavi s učenjem"

Knjiga o seksu iz Srbije iznenadila Sarajlije, ima je i u našem katalogu, a piše da je za uzrast od deset i više godina

  • 15

Slikovnica "Seks za početnike" srpskog izdavača uznemirila je sarajevske roditelje, kada su je ugledali među dečjim igračkama i pogledali njen tekstualni, ali i slikovni sadržaj. A u katalogu knjiga ovog izdavača u Srbiji navodi se da je knjiga namenjena uzrastu od 10 i više godina.

Da li je ovo najbezobrazniji broj Politikinog Zabavnika? Seks je obrađen na 4 strane, a čak se spominju i pilule za dečake (FOTO)

Pod motom "bez dlake na jeziku", uz slikovnice o "100 zabavnih igara", princezicama, slagalicama i ostalim igračkama za decu, prodaje se "bogato ilustrovana" knjižica u kojoj deca mogu da "saznaju", na primer, šta je to analni seks i zašto se "stimulacijom ovog organa može doći do prijatnosti i kod muškaraca i kod žena", i šta je sve neophodno za isti.

Takođe, nude se informacije o korisnosti samozadovoljavanja, o homoseksualnosti, o dužini "one stvari", o "seksu putem telefona", kao i "primeri" ilustrovanih seksualnih odnosa s opisima konkretnih situacija, počevši od odnosa s letnje plaže, do "kidanja spavaćica" itd...

- Ovde ćeš pronaći sve što želiš znati o seksu... Ovo nije priča o pčelama i cveću - navodi autorka.

DEČJA KNJIŽEVNOST NA SRPSKI NAČIN: Pesma za decu u kojoj je govance žuto, a Miško se*e! (FOTO)

Otkrićete, piše autorka, "zašto je seks zanimljiv i koristan", uz ilustraciju međusobnog dodirivanja mlađih osoba.

Iako autorka navodi da o "seksualnom životu" govori kroz prizmu humora, činjenica da se ovakvo delo čini dostupnim javnosti pod firmom "edukativne knjige za decu", u najmanju ruku čudi. Zato roditelji tvrde da su neprijatno iznenađeni ponudom ovakve publikacije, a p

Foto: Telegraf.rs

osebno da je ista završila među igračkama i slikovnicama za decu manjih uzrasta.

Bez namere, kao kažu, da se u eri interneta "pod tepih" gura i ovaj segment u vaspitanju deteta, nameće se pitanje ko to radi i na kakav način deca primaju navedene informacije.

Knjiga "Seks za početnike" objavljena je u više izdanja u Srbiji, ali i u drugim zemljama. Negativne reakcije izazivala je i u beogradskim školama, kao i pitanja roditelja "kakve mi to knjige preporučujemo deci", kako je objasnila jedna bibliotekarka.

(Telegraf.rs/Avaz)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Живојин Рељин

    8. septembar 2018 | 20:38

    Ово није нормално . Секс долази с годинама ,као и пракса . Није нормално да се у школама уводе овакве књиге ,

  • Aha

    8. septembar 2018 | 20:46

    Sva sreca sto su mi deca odrasla u zdravoj porodici i okruzenju i sto sam ih izveo na pravi put zahvaljujuci pravoslavlju i veri u boga...prosveta danas NULA kao i sve ostalo zato pristizu poremecena i poludela deca

  • Ljube

    8. septembar 2018 | 20:33

    Prokleti bili oni koji ovakve stvari "za decu" pišu i objavljuju ... Ovaj svet je zreo za apokalipsu i resetovanje pa da ponovo krene od kamenog doba.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA