≫ 

Starac automobilom pokosio devojčicu (9) i vukao je deset metara: Dete je u komi, ima hematome na mozgu

Vozač je bio potpuno trezan, a sumnja se da je uzrok nesreće njegova neprilagođena brzina, zbog koje nije uspeo da zakoči na vreme

  • 4

Devojčica (9) koju je u četvrtak uveče u zagrebačkoj Dubravi pregazio Božo M. (73), zadobila je teške povrede glave i ruku i nalazi se u indukovanoj komi.

Kako prenose hrvatski mediji, devojčica ima hematome na mozgu, ali je po prijemu u bolnicu u četvrtak, bila stabilno.

>>> Drama posle saobraćajne nesreće kod Bogatića: Majka zakucala auto u betonski stub, pa uspela da spasi dete iz zapaljenih kola

Kako su ispričali stanari koji žive u blizini mesta na kome se dogodila nesreća, devojčica se sa drugaricom igrala na igralištu iza obližnje osnovne škole dok joj je majka bila na roditeljskom sastanku.

Na licu mesta vrlo brzo su se pojavile ekipe policije i Hitne pomoći - Foto-ilustracija: index.hr

U nekom momentu deca su krenula prema parku koji se nalazi preko puta škole i zajedno su počele da prelaze pešački prelaz u Ulici Mate Lovraka između kućnih brojeva 9 i 11.

Njena drugarica uspela je da pređe ulicu, a na devojčicu je naleteo Božo M. u starijem tamnozelenom "mercedesu", koji je nesretno dete vukao još desetak metara pre nego što je konačno stao.

- Stariji vozač nepomično je stajao kraj vozila i izgledao potpuno šokirano. Pretpostavljam da je nije video - rekla je stanarka Lovrakove koja se našla na mestu događaja neposredno nakon nesreće.

Ispričala je da je devojčica ležala na putu u lokvi krvi u vrlo čudnom i neprirodnom položaju, zbog čega niko nije želeo da joj prilazi dok nije stigla Hitna pomoć.

Povređena devojčica ima hematome na mozgu - Foto: Profimedia/Alamy

Na mesto nesreće odmah su stigli i šokirani roditelji devojčice, a vozilo Hitne pomoći prevezlo ju je u KBC Zagreb. Iz bolnice su tek kratko poručili da zbog zaštite prava pacijenata ne mogu da iznose nikakve informacije o njenom zdravstvenom stanju.

Vozač je bio potpuno trezan, a sumnja se da je uzrok nesreće njegova neprilagođena brzina, zbog koje nije uspeo da zakoči na vreme.

Stanari Lovrakove žale se da je u ulici noću veoma mračno, a vidljivost smanjuje i grmlje koje se nalazi uz put u blizini pešačkog prelaza.

(Telegraf.rs/24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maks

    8. septembar 2018 | 23:15

    Pa kad drzava daje dozvole fosilima da voze auto ko im vise daje lekarsko uverenje u tim godinama

  • Vesna Rovčević

    9. septembar 2018 | 04:09

    Bez obzira što se nesreća dogodila u hrvatskoj, i kod nas je ista situacija. U penziju bi sa 50 ali da voze do 100 godina.

  • Lea

    9. septembar 2018 | 00:58

    Daju I puno starijima da voze.Ako nisu sposobni za rad kako ce za voznju?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA