Nevenka je kupila grobno mesto pre 23 godine, a sada saznala da ono nije prazno: Opština joj nudi bizarno rešenje

Ako ipak ne dođe do premeštaja na groblju, pa Nevenka ne bude mogla da dobije svoje grobno mesto, kaže da će u tom slučaju podneti tužbu zbog uzurpacije vlasništva

  • 5

Nevenka Bunić iz Sokolovca kod Koprivnice pre 23 godine je zakupila grobno mesto za sebe, ali ovih dana je doživela veliki šok kad je shvatila da je na njenom mestu neko upravo sahranjen.

Navodno su na sokolovačkom groblju jednoj ženi koja je htela da sahrani oca rekli da sama pronađe mesto na groblju koje joj se sviđa i tamo organizuje sahranu. Tako je odabrala upravo mesto koje je Nevenka namenila sebi još pre 23 godine, piše Podravski.hr.

Srbija ga juri, a Rusija diže u nebesa: Položio je najveći venac na kovčeg ubijenog lidera Donjecka sa porukom "Od bratskog srpskog naroda" (VIDEO)

- Skoro sam doživjela infarkt kad sam videla novi grob - ispričala je Nevenka za Podravski.hr i dodala da je sa ćerkom slučaj odmah prijavila Opštini i zameniku načelnika Tihomiru Jandrokoviću.

On kaže da će se problem rešiti tako što će vlasnik grobnog mesta do Nevenkinog njoj ustupiti to mesto, a svoja dva mesta da preseli na drugu lokaciju. Za budućnost iz Opštine najavljuju popunjavanje grobnih mesta redom, kako se ovakvi slučajevi više ne bi ponavljali.

Foto: Pixabay

- Sada postoje samo dva izlaza iz ove situacije – ili ćemo dobiti u zamenu susedno grobno mesto, sa leve strane groba našeg supruga i oca, ili će pokojnik iz našeg grobnog mesta morati da bude premešten negde drugde - dodaje Nevenka.

Ako ipak ne dođe do premeštaja na groblju, pa Nevenka ne bude mogla da dobije svoje grobno mesto, kaže da će u tom slučaju podneti tužbu zbog uzurpacije vlasništva.

Podravski.hr piše i da je do pre tri godine brigu o slobodnim grobnim mestima vodila Ranka Kolarić, i to bez ikakve naknade. Međutim, otkako je to prestala da radi, kaže, na groblju vlada potpuni haos.

- U Opštini samo kažu ljudima da odaberu grobno mesto koje im se sviđa - kaže Ranka.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vernik

    10. septembar 2018 | 17:59

    Zemlja je svuda crna i teška,gde god se sahrani pokojnik,živima se ne sviđa a pokojniku svejedno.

  • Н. С.

    10. septembar 2018 | 18:33

    Ајде ако си стварно верник, не лупај.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA