≫ 

Gde je mali Cesar? Krenuo je u školu u Italiji, majku viđa svaki dan

Do početka škole Cesar je provodio vreme upoznavajući oca, od kojeg je bio odvojen šest godina, prve četiri potpuno, a dve uz povremene susrete u Splitu

  • 0

Danas je devetogodišnji Cesar Avenati krenuo u treći razred osnovne škole, piše Slobodna Dalmacija.

Mali Cesar nedavno je mučki odvojen od majke, a sada je stigla i njegova prva slika iz Italije (FOTO)

Nakon strašne drame koju je dečak Cesar Avenati (8) doživeo pre nekoliko meseci kada ga je otac Alesandro na silu odvojio od majke Nine Kuluz i uvukao u automobil, dečak je sada na novoj adresi, u Italiji, i krenuo je u treći razred.

Cesar sa ocem Foto: Privatna arhiva

Krenuo u školu

Upisan je na Institut za opšte obrazovanje i nauku u Moncalieriju, mestu pored Torina, koji pod svojim okriljem ima predškolske ustanove, osnovne i srednje škole. Nedeljno u školi boravi 40 sati od ponedeljka do petka, što znači osam sati dnevno, u koje su osim nastave uključeni i obroci u školskom restoranu te vreme koje deca provode izvan učionica u zajedničkim aktivnostima.

Do početka škole Cesar je provodio vreme upoznavajući oca, od kojeg je bio odvojen šest godina, prve četiri potpuno, a dve uz povremene susrete u Splitu. Osim oca, s dečakom je i baka s očeve strane.

U početku je Cesar sa ocem provodio vreme u Torinu sa porodicom Alesandrove sestre, Cesarove tetke, koja ima dva sina od 14 i 17 godina. U međuvremenu je Cesar upoznao i nove prijatelje.

Foto: Privatna arhiva

Nina Kuluz našla posao

Nina Kuluz se preselila u Italiju odmah nakon što je dečak predat ocu, pa je tamo našla smeštaj i posao.

Susreti majke i sina održavaju se pod nadzorom u prostorijama Centra za socijalni rad u Moncalieriju, kako je naložio Sud za maloletnike. Uslovi susreta su da se oni odvijaju na neutralnom terenu i pod nadzorom.

Rešenje o susretima doneto je uz saglasnost oca, koji od aprila prošle godine ima isključivo pravo na roditeljsko starateljstvo.

Nina Kuluz Printksin: Youtube/Index.hr Portal

Nini Kuluz oduzeto je starateljstvo odlukom Krivičnog suda u Torinu, kada je osuđena na tri godine i četiri meseca zatvora za otmicu Cesara 2011. godine.

Takođe mora da plati 50.000 evra Alesandru Avenatiju na ime naknade zbog razdoblja u kojem je bio razdvojen od sina i nije znao godinama gde se nalazi. Iako su odluke o kazni zatvorom i isplati novca nepravosnažne, ona o oduzimanju roditeljskog prava stupila je na snagu odmah.

Ona je u Italiji u krivičnom postupku za otmicu 2017. godine osuđena na zatvor, a do pravosnažnosti odluke mora da se jednom mesečno javlja italijanskoj policiji.

Rekonstrukcija otmice devojčice u Ovči:

(Telegraf.rs/ Index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA