≫ 

Novinarka postavila pitanje hrvatskom premijeru oko afere, a njegov nervozni odgovor je kritikovan kao "neprimeren i seksistički" (VIDEO)

Takav premijerov "odgovor" izazvao je nemalo negodovanje po društvenim mrežama

  • 0

Premijer Andrej Plenković umesto odgovora na pitanje novinarke RTL Damire Gregoret o novom skandalu koji potresa HDZ, uzvratio da je slatka.

Plenković je juče nakon sastanka u HDZ-u, na kojem se raspravljalo o novoj velikoj aferi u koju je umešan njegov zamenik, a nakon toga je odgovarao na pitanja novinara.

Ivica Todorić se ponovo oglasio o aferi Agrokor: Za sve optužuje hrvatskog premijera i naziva ga šefom mafijaške hobotnice

Portal Index.hr prenosi da kako to, navodi se, uvek biva kada je Plenković nervozan, krajnje neprimereno je odgovorio na pitanje novinarke RTL.

Prema policijskim dokumentima, naime, Plenkovićev zamenik u HDZ-u, Vaso Brkić, kriminalcima je navodno dojavljivao informacije da su pod policijskim nadzorom.

Novinarka Gregoret je Plenkovića pitala da li mu je sve to normalno i uobičajeno, na šta je usledio odgovor: "Slatki ste, Damira."

Takav premijerov "odgovor" izazvao je nemalo negodovanje po društvenim mrežama, a deo korisnika je ponašanje premijera nazvao seksističkim.

Komentarišući Plenkovićevo, kako navodi Index, bahato ponašanje, novinarka Gregoret je rekla da je odgovor premjera "potpuno neprimeren i šokantan", i da najviše govori o onome ko ga izgovorio.

- U ovom slučaju radi se o premijeru, koji tako nešto sebi baš nikada ne bi smeo da dozvoli. Problem je što takvi komentari žene, koje su i dalje u neravnopravnom položaju, mogu dodatno obeshrabriti. Mene svakako ne. I dalje ću, u svakoj prilici, postavljati sva važna, samo ne slatka pitanja - rekla je Gregoret za Index.

Plenković se izvinio posle incidenta Foto: Tanjug / AP

PLENKOVIĆ SE IZVINIO NOVINARKI

Premijer Andrej Plenković izvinio se danas novinarki RTL Damiri Gregoret.

- Izvinjavam se Damiri Gregoret zbog neprimerene formulacije. Nije bilo namere da pokažem manjak poštovanja. Cenim je kao ozbiljnu novinarku i dobru poznanicu. Nije ta izjava imala lični kontekst, niti muško-ženski, bilo je o tome da mi je simpatično da na ono što sam smatrao da sam već izgovorio da moram istu poruku reći još jednom. Izvinjavam se, neće se ponoviti - kazao je Plenković nakon sastanka sa koalicionim partnerima u Banskim dvorima, preneli su hrvatski mediji.

Komentarišući svoje opaske prema novinarima, Plenković je rekao da se sa njima dobro poznaje i često druži i razgovara, te da stoga zadržava pravo na, kako je rekao, svoje odgovore.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA