Ovo je "junak" koji je napao Pupovca: MMA borac težak više od 100 kg, borio se i u Beogradu, a provocira duplo starijeg od sebe (FOTO) (VIDEO)

Sud mu je odredio novčanu kaznu od 150 evra

  • 11

Zagrebačka policija uhapsila je muškarca osumnjičenog da je u petak, 28. septembra gađao Milorada Pupovca hranom na zagrebačkoj pijaci Dolac. Kako saznaje Jutarnji list, u pitanju je Saša Mučnjak (36), MMA borac iz Gračana.

Kako prenose hrvatski mediji, Mučnjak je vlasnik ljubičastog pojasa brazilske džiu-džice.

On je svojevremeno bio sparing partner Mirku Filipoviću Cro Copu, a s kojim se razišao 2011. godine.

Milorad Pupovac napadnut u centru Zagreba

Nakon toga otišao je u inostranstvo i bio sparing borcu partner Stipi Miočiću.

On je osumnjičen da je Milorada Pupovca gađao hranom na Dolcu u Zagrebu.

Napad se dogodio nakon završetka skupštinske sednice kada je u jednom trenutku Pupovac, koji je bio u društvu kolege Borisa Miloševića, osetio udarac u desnu stranu tela, a kada se okrenuo video je da je pogođen s ostacima hrane.

Većina ljudi osudila je napad na Popovca, koji je sa svojih 63 godina bio "laka meta" ogromnom i snažnom borcu sa 36 godina i preko 100 kilograma.

Nakon duge saradnje sa Mirkom Filipovićem, Mučnjak je karijeru nastavio u Čikagu, gde je sparingovao sa Hrvatom Stipom Miočićem.

Mučnjak je 2010. godine bio i u Beogradu, gde je učestvovao na otvorenom prvenstvu Srbije u brazilskoj džiu-džici. Tada se takmičio u kategoriji preko 100,5 kilograma.

Hrvatski premijer Andrej Plenković ponovo je danas oštro osudio napad na poslanika u parlamentu, lidera Samostalne demokratske stranke Srba, Milorada Pupovca, i pozvao na smanjivanje tenzija u društvu.

- Krajnje je nedopustivo, osuđujemo ga i mislimo da moramo zajednički raditi na smanjivanju tenzija u društvu, na sprečavanju govora mržnje, te stalno ukazivati na to koji su politički akteri odgovorni i ozbiljni u zemlji i oni koji to nisu, a takvih u Hrvatskoj ima dosta - rekao je Plenković.

Policija je privela 36-godišnjaka, a slučaj je predat Prekršajnom sudu u Zagrebu.

Sud mu je odredio novčanu kaznu od 1,131 kunu (oko 150 evra) kao i plaćanje 300 kuna (40 evra) sudskih troškova. Ipak, obzirom da je jedan dan proveo lišen slobode, kazna od 1131 kunu mu je umanjena za 300 kuna koliko košta jedan dan u pritvoru.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Мићко

    4. oktobar 2018 | 16:59

    Сви ти мма борци су искомплексирани типови

  • toma

    4. oktobar 2018 | 18:41

    Jadni Pupavac teško je biti Srbin u ustaskoj državi dobro on može i da izdrži pod ovakvim pritiscima svakodnevno

  • Pera kojot

    4. oktobar 2018 | 18:15

    Ala su ga kaznili, 150 evra, hahaha! Pa to pokazuju da treba ovo da se radi!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA