Ćorić uručio bolnici CTG aparat (FOTO)

- Bitno je da podižemo natalitet i imamo što veći broj dece, a siguran sam da će ta deca imati svetlu budućnost u Republici Srpskoj - rekao je Ćorić novinarima nakon uručenja aparata

  • 0

Nosilac liste SNSD-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske iz Izborne jedinice šest Nedeljko Ćorić uručio je danas CTG aparat ginekološkom odeljenju Bolnice "Sveti Vračevi".

Ćorić je rekao da je aparat poklonio u okviru Nedelje deteta da bi to bio i primer drugim ljudima, jer je "važno ličnim primerom pokazati kako se bori za natalitet i decu, koja treba da budu budućnost Republike Srpske".

- Bitno je da podižemo natalitet i imamo što veći broj dece, a siguran sam da će ta deca imati svetlu budućnost u Republici Srpskoj - rekao je Ćorić novinarima nakon uručenja aparata.

Foto: SNSD FOTO

Direktor Bolnice "Sveti Vračevi" Siniša Maksimović istakao je da posebno raduje što je Ćorić odlučio da ginekološko-akušerskom odeljenju donira ovaj aparat, koji će bolnica koristiti za beleženje srčanih tonova kod još nerođene dece kako bi se planirao proces rađanja.

- Aparat će pomoći za još veći kvalitet usluge i dijagnostike, koja je veoma značajna pre rađanja deteta. Svako novorođeno dete treba da bude radost, a radovaćemo se ako ih bude što više - naveo je Maksimović.

Prema njegovim rečima, od otvaranja ove bolnice 2013. godine u julu rođeno je preko četiri i po hiljade beba, ili oko 900 godišnje.

Foto: SNSD FOTO

Načelnik ginekološko-akušerskog odeljenja Bolnice "Sveti Vračevi" Slavica Bobar zahvalila je Ćoriću i Maksimoviću na ovom vrednom aparatu koji u trećem trimestru trudnoće registruje srčane tonove bebe, a u porođaju kontrakcije.

Foto: SNSD FOTO

- Ovaj aparat je vredan i značajan, kako za nas lekare, tako i za naše pacijentkinje - rekla je Bobar i dodala da bolnica za sada ima tri ovakva aparata.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA