U Istočnom Sarajevu otvorena bolnica "Srbija": Moderna ustanova dostupna za 120.000 građana

U izgradnju nove bolnice uloženo je više od 54 miliona KM

  • 7

U Istočnom Sarajevu danas je otvorena bolnica "Srbija", čijom izgradnjom je uspostavljena moderna i funkcionalna zdravstvena ustanova u kojoj će medicinska zaštita biti dostupna za oko 120.000 građana sarajevsko-romanijske regije.

Novoizgrađeni bolnički kompleks otvorio je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik u prisustvu predsednika Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljka Čubrilovića i premijerke Željke Cvijanović.

Ćorić uručio bolnici CTG aparat (FOTO)

Otvaranju prisustvuje i delegacija Srbije u kojoj su izaslanik predsednika Nebojša Stefanović, koji je i potpredsednik vlade, ministar zdravlja Zlatibor Lončar i ministar rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja Zoran Ðorđević.

Moderni funkcionalni aparati Foto: Tanjug/FENA

Predsednik Dodik je povodom otvaranja novog objekta rekao je da se izgradnjom bolnice "Srbija" zaokružuje period ogromnih napora uloženih kako bi Istočno Sarajevo rešilo gotovo sva vitalna pitanja infrastrukturnog karaktera.

U izgradnju nove bolnice uloženo je više od 54 miliona KM. Sagrađena je po najvišim evropskim standardima, pre predviđenog roka, i savremeno je opremljena.

Najviši evropski standardi Foto: Tanjug/FENA

Bolnica je naziv dobila u znak zahvalnosti Srbiji za lečenje građana sarajevsko-romanijske regije u ratnom i poratnom periodu, kao i za stalnu podršku doprinos u edukaciji zdravstvenih radnika s ciljem razvoja zdravstvenog sistema na području Istočnog Sarajeva.

Ceo kompleks ima oko 210 bolničkih kreveta Foto: Tanjug/FENA

Ova zdravstvena ustanova povezana je sa prethodno izgrađenim i opremljenim ambulantnim dijelom-Poliklinikom i čini kompleks od oko 15.000 metara kvadratnih, sa oko 210 bolničkih kreveta.

Nova bolnica podeljena je na funkcionalni i stacionarni deo i raspolaže sa svim medicinskim specijalističkim službama, kao što su ođeljenje neurologije, onkologije, oftalmologije, odeljenje za bolesti uha, grla i nosa, pulomologije, urologije, interno odeljenje, odeljenje nefrologije, pedijatrije, hirurgije, ginekologije, kao i porodilšte sa odeljenje neonatologije.

Nova bolnica ima i odelenja intenzivne i poluintenzivne nege, kao i centralnu laboratoriju.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ...

    5. oktobar 2018 | 16:13

    Bolje je da grade bolnice u Srbiji i da se leci nas narod. Uzeli su pare od nasih gradjana i grade bolnice u drugoj drzavi, to nema nigde osim kod nas

  • Dvije drzave - jedan narod

    5. oktobar 2018 | 17:02

    Obozavam naziv bolnice.Hvala Srbiji i gradjanima sto nam pomazu i sto pomazu nasim gradjanima koji zive i rade u Srbiji.Da je srece da je Srpska jaca zemlja pa da i ona ulozi i napravi nesto za gradjane Srbije ali nadam se da ce se to u buducnosti desiti.Srdacan pozdrav i zdravi i zivi bili.

  • Rs

    5. oktobar 2018 | 15:45

    Svaka cast za ovakvu bolnicu, bravo to je ta Republika Srpska, graditi bolnice skole a ne trzne centre,splavove, neka gradove na vodi...Bravo!!! Dao Bog vise skola, bolnica... Milina se i leciti u ovakvim bolnicama a ne u nekim gde misevim trce po sobama...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA