≫ 

Stravična eksplozija u rafineriji u Bosanskom Brodu odnela jedan život: Pronađen radnik koji je preminuo, nije mu bilo spasa (VIDEO)

Prema prvim informacijama nema ozbiljnijeg zagađenja vazduha, ali stanovnici Broda kažu da se u gradu osetio strahovit smrad

  • 0

Jedan radnik poginuo je u eksploziji koja se sinoć dogodila u rafineriji u Bosanskom Brodu, javljaju Nezavisne novine. Smrt radnika potvrdio je načelnik opštine Brod Ilija Jovičić. Dodao je kako je radnik pronađen naknadno.

Iako se sinoć govorilo o osam povređenih, jutros je potvrđeno kako je devet osoba primljeno na hitnu pomoć u Bosanskom Brodu. Šestoro ih je poslato na dalje lečenje u dobojsku bolnicu, a kako se saznaje, svi su izvan životne opasnosti.

Eksplodirala rafinerija u Republici Srpskoj: Tresao se ceo Bosanski Brod od silovitog udara, povređeni radnici (FOTO) (VIDEO)

Sinoć oko 21:30 došlo je do silovite eksplozije u rafineriji u Bosanskom Brodu, a eksplozija je zatresla ceo Slavonski Brod.

Na teren su odmah izašle sve raspoložive vatrogasne snage, a požar u rafineriji je lokalizovan je nešto pre 23 sata, čime je otklonjena opasnost od daljeg širenja vatre.

Gradonačelnik Slavonskog Broda, Mirko Duspara, sazvao je hitnu sednicu Kriznog stožera, a policija je građane pozvala da ne izlaze iz svojih kuća i stanova i da zatvore prozore.

Još nema informacija što je prouzrokovalo eksploziju, niti kakve je to posledice ostavilo na okolinu.

- Za građane Slavonskog Broda nema opasnosti, pratimo merne stanice 1 i 2, štetni gasovi su u granicama normale, odnosno na najnižim mogućim granicama. Mi ćemo u svakom slučaju ovo pratiti do kraja. Pratićemo celu noć stanje gasova. Mislim da je sve pod kontrolom. Ponudili smo pomoć Bosanskom Brodu. Most je bio spreman da se otvori za evakuaciju povređenih - rekao je gradonačelnik.

Duspara je najavio da će sve škole i vrtići raditi normalno. Prema prvim informacijama nema ozbiljnijeg zagađenja vazduha, ali stanovnici Broda kažu da se u gradu osetio strahovit smrad.

(Telegraf.rs/Index)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA