Lazar Ristovski iskreno: Teško je igrati samog sebe

- Ilija, kojeg igram u filmu, je stalno namrgođen. Tako i ja u životu. Nisam ljut, nego je to neka vrsta stalne koncentracije i na život i na posao - kaže cenjeni glumac

  • 3

Miloš Radović je pisao ovu ulogu za mene i mislio sam da ću lako da je odigram, ali se ispostavilo da je igrati sebe veoma teško, priznao je glumac Lazar Ristovski na konferenciji za medije, nakon novinarske projekcije filma "Dnevnik mašinovođe" u Kinu Vali u Puli.

Veliki šmeker Lazar Ristovski jednom rečenicom objasnio zašto ne idemo više u bioskope (VIDEO)

MIRA I LAZA BOGOVI PULE: Srpski glumci osvojili nagrade na čuvenom festivalu (FOTO)

Cenjeni glumac i producent napominje da se zaprepastio kada je video prvu verziju filma.

- Pitao sam Miloša da li je moguće da sam to ja, a on mi je odgovorio da sam mnogo gori. Ilija kojeg igram u filmu je stalno namrgođen. Tako i ja u životu. Nisam ljut, nego je to neka vrsta stalne koncentracije i na život i na posao. Ilija je, takođe, užasno koncentrisan na život, jer ga je prošli život u kojem mu je umrla žena, koju je voleo, izdao i ostavio na njega veliki trag. Ilija se sada brine o svojim bližnjima, a i ceo svet nosi na svojim leđima bez potrebe - tumačio je Ristovski.

Naš poznati glumac ističe da se u njegovom rediteljskom filmskom prvencu "Belo odelo" junaci neprestano ljube.

Printskrin: Happy TV

- Ne po jednom ili dva ili tri, nego pet puta. Mislim da sam u tom filmu svoju frustraciju završio. U realnom životu, strašno prezirem to što se ljudi cmaču na ulici. Mi u Srbiji tri puta, u Hrvatskoj dva puta a u Italiji pet i više puta, koliko god hoćeš. Za mene je to odraz primitivizama. Šta ćemo, tu smo gde smo... - kazao je kroz smeh Ristovski.

Za njega nema dileme da je koprodukcija jedini izlaz za kinematografije u regionu:

- Moja producentska kuća Zilion film i hrvatska Inter film napravile su šest ili sedam ostavrenja koja su prikazana na svim svetskim festivalima. Nadam se da će to biti slučaj i sa filmom "Pijavice", koji je već snimljen.

Reditelj je Dragan Marinković, a scenario su zajedno napisali srpski pisac David Albahari i Dragan Marinković - kazao je Ristovski.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA