Pobeda srpskog filma u Pragu: Nagrada i Lazi Ristovskom (VIDEO)

Film "Dnevnik mašinovođe" proglašen najboljim i nagrađen "Zlatnom zvezdom", dok je Lazar Ristovski dobio "Zlatnu zvezdu" za najboljeg glumca

  • 4

Film ''Dnevnik mašinovođe'' Miloša Radovića i glumac Lazar Ristovski nagrađeni su na Festivalu nezavisnog filma u Pragu (Prague Independent Film Festival), saopštila je danas producentska kuća "Zillion film".

Lazar Ristovski iskreno: Teško je igrati samog sebe

Veliki šmeker Lazar Ristovski jednom rečenicom objasnio zašto ne idemo više u bioskope (VIDEO)

Radovićev film je proglašen najboljim na festivalu u Pragu i nagrađen "Zlatnom zvezdom", dok je Ristovski dobio "Zlatnu zvezdu" za najboljeg glumca i Gran pri festivala - "Zlatnog orla" za doprinos evropskoj filmskoj umetnosti.

"Dnevnik mašinovođe", Radović i Ristovski, koji pored toga što igra u filmu, takođe je i producent, već su nagrađeni na više festivala.

Na 64. Pulskom filmskom festivalu Radović je osvojio "Zlatnu arenu" za najbolju režiju, dok je žiri mladih filmofila nagradio "Dnevnik mašinovođe" kao najbolju manjinsku koprodukciju. "Dnevnik mašinovođe" je proglašen i najboljim filmom na festivalu "The Golden Linden" u Sofiji, Ristovski je dobio nagradu za životno delo "Zlatna iguana" u Meksiku, a radović je proglašen najboljim rediteljem na "Winter Film Awards" festivalu u Njujorku.

Printskrin: Happy TV

Na Međunarodnom filmskom festivalu u Džaipuru Radović je dobio "Zlatnu kamilu" kao najbolji reditelj, a film je odlično primljen od strane indijske publike.

U Manhajmu "Dnevnik mašinovođe" je proglašen najboljim filmom od strane žirija, publike, ekumenskog žirija i nemačkih distributera, a trijumfovao je i na ARPA međunarodnom filmskom festivalu.

Podsetite se ovog filma:

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nibrS

    7. avgust 2017 | 12:34

    Svaka čast... Čestitam!

  • Darko

    7. avgust 2017 | 12:57

    Bravo za Lazara i Milosa. Naricito velikanu Lazaru sve cestitke na medjunardnim uspesima. I na hrabrosti da podrzi Vucica dok njegove kolege sminkeri ne znaju ni da govore sa govornuce Odrzaonim je onomadvu Areni cas iz glume.

  • dusan

    7. avgust 2017 | 21:52

    Zasluženo. Sve čestitke!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA