U Jugoslovenskoj kinoteci od sutra izložba "112 godina kineskog filma"

Izložba je podeljena u dve velike celine: prvi deo predstavlja istorijat kineskog filma, a drugi je omaž partizanskim filmovima bivše Jugoslavije

  • 0

Izložba "112 godina kineskog filma " Kineskog muzeja filma biće otvorena sutra u Jugoslovenskoj kinoteci.

Počinje Festival italijanskog filma: Organizovana i poseta filmskim studijima u okolini Beograda (VIDEO)

Zlatni medved za kineski film "Crni ugalj, tanak led" (VIDEO)

Pre svečanog otvaranja biće prikazan novi film Džekija Čena "Kung-fu joga", jedno od najgledanijih ostvarenja u Kini ove godine.

Izložba, koja se realizuje kao jedan od prvih rezultata nedavno potpisanog Memoranduma o saradnji između Jugoslovenske kinoteke i Kineskog muzeja filma, u Beograd stiže posle gostovanja u Rusiji, Belorusiji, Švajcarskoj i SAD.

Na svim gostovanjima izazvala je veliko interesovanje javnosti i bila veoma posećena.

Foto: Promo

Izložba autorke Vang Hunhue podeljena je u dve velike celine: prvi deo predstavlja istorijat kineskog filma, a drugi je omaž partizanskim filmovima bivše Jugoslavije.

Istorijat kineskog filma biće predstavljen na plakatima (dvojezično - kineski i srpski), a posetioci će biti u prilici da dobiju objašnjenja o posebnoj izradi tih plakata čija je osnova od svile.

U vitrinama će biti izložene figure od svile i skulpture od gline, koje će publici predstaviti "Igru senki" iz doba kineske dinastije Han, scenu iz prvog kineskog filma "Bitka na Dingjunšanu" i nastanak kineske himne "Marš dobrovoljaca".

Kao prateći program izložbe 26. septembra biće organizovano predavanje o istorijatu kineske kinematografije i projekcija tri filma: "Kralj majmuna" iz 1963. godine, "Tibetanska ljubavna priča" (2010) i "Pripadao sam tebi" (2016).

Izložba će moći da se pogleda do 8. oktobra.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA