Ona piše romane o istinitim sudbinama jakih žena koje veruju u ljubav: Njene knjige su bestseleri i sve imaju jednu važnu poruku (FOTO)

"Uvek mi je bilo važno da moje glavne junakinje budu snažne žene. Moji likovi treba da prikažu romantičnu verziju svake žene, koja ima prave mane, probleme, prošlost, kao što je imaju svi"

  • 0

Ljubitelji knjiga širom sveta uživaju u dobrim, kvalitetnim i uzbudljivim pričama. Ženski deo populacije većinom naročito voli ljubavne romane u koje su utkane sve snažne emocije koje pisac kroz svoje likove i priču želi da pokaže. Neke knjige se delom baziraju i na istinitim događajima pa samim tim te emocije imaju veću težinu. Spisateljica koja je pravi majstor u pisanju ovakvih romana jeste Džasinda Vajlder.

Aleksandra je knjigama pokušala da ubedi sve žene sveta da njihov "Gospodin Savršeni" postoji, a Beograd je baš zbog toga neće zaboraviti (FOTO)

Ona kroz svaku svoju knjigu čitaocima pruža deo sebe, a snažne emocije koje čitaoci pronalaze u njenim pričama su neponovljivo iskustvo za svakog ko je se bar jednom sreo sa nekim njenim delom. Nije ni čudo što su ovi romani u njenoj matičnoj zemlji pravi bestseleri.

Ova američka spisateljica je rođena u Mičigenu, a kroz svoje knjige se trudi da lepim pripovedanjem prikaže sudbinu jakih žena, koje su sposobne da se bez zadrške i straha suoče sa svim stvarima koje im život donosi.

Za Telegraf.rs Džasinda je otvoreno govorila o svom radu, emocijama koje je pokreću, romantici ali i šta je po njenom mišljenju pravi recept za uspeh.

Foto: Privatna arhiva
  • Šta Vas inspiriše kada pišete i da li su neke Vaše knjige bazirane na istinitim događajima?

Svoju inspiraciju pronalazim svuda. Zapleti u filmovima ili televizijskim serijama mogu da Vas inspirišu za novu priču, a isto tako i neki novi tekstovi, dešavanja na društvenim mrežama ili nešto kreativno što Vam padne na pamet. Mnoge moje priče se baziraju na istinitim događajima.

  • Teme Vaših knjiga su ljubav, prijateljstvo, priče o porodici, gde glavni likovi prvo upoznaju sebe, a onda pronalaze sreću za ceo život. Da li smatrate da su neke od Vaših priča moderne bajke?

Da. Oduvek sam nameravala da moje priče budu moderne bajke, do određene mere. Moderni deo je taj što glavni junaci prolaze kroz poteškoće koje sa sobom nosi svakodnenvi život, a bajkovito je to što svi oni na kraju imaju svoj srećan završetak.

  • Kako biste opisali ljubav svojim rečima i koja je najluđa stvar koju ste uradili zbog ljubavi?

Da mogu ljubav da definišem u nekoliko reči, ne bih pisala toliko duge priče i pokušavala da svima predstavim šta ljubav predstavlja za mene. Ako ste čitali moje knjige onda možete da vidite šta ljubav znači za mene. Najluđa stvar koju sam uradila zbog ljubavi je ta što imam šestoro dece.

Foto: Privatna arhiva
  • Da li današnjem društvu nedostaje romantika?

Moram da kažem da nedostaje. Pitam se da li muškarci zaista znaju da zavedu i osvajaju žene, ali naše društvo je generalno gledano postalo veoma lenjo.

  • U svojim knjigama predstavljate publici veoma slikovite scene seksa. Koliko je to važno u Vašem pisanju i da li smatrate to svojim adutom u ovom poslu?

Hmmmm. Postoji balans u tome kada se radi o seksu u fikciji. Taj balans se uvek trudim da postignem i da budem bolja u tome. Seks je deo ljubavne priče, tako da je veoma važan deo, a ja moram da priznam da imam talenat da o tome pišem.

  • Vaše glavne junakinje su veoma jake žene i karakterne žene. Imale su probleme u prošlosti, ali veruju u ljubav. Veoma su nezavisne i to se ženskom delu publike veoma sviđa. Koliko je taj deo važan za Vaše pisanje? Da li je feminizam bitan deo Vašeg stvaralaštva?

Uvek mi je bilo važno da moje glavne junakinje budu snažne žene. Moji likovi treba da prikažu romantičnu verziju svake žene, koja ima prave mane, probleme, prošlost, kao što je imaju svi. Termin feminizam je dosta promenio značinje u poslednje vreme, pa sam veoma pažljiva kada je reč o tome da sebe etiketiram na bilo koji način.

Foto: Privatna arhiva

Verujem u žene i u njihovu jednakost u svemu. Takođe verujem u potrebu našeg društva za jakim i samouverenim muškarcima. Shvatite to kako god želite.

  • Da li je kombinacija dobre ljubavne priče, problematičnih situacija i seksi scena pravi recept za uspeh ili ste možda razmišljali da se oprobate u nekom drugom žanru?

Ne znam da li baš postoji pravi recept za uspeh koji će poslužiti svima, ali mislim da snažna povezanost glavnih junaka sa manama i problemima, velika prepreka koju moraju da pređu i malo seksi situacija, da zapravo jeste dobar recept za romansu i dobru priču. Pišem ljubavne romane jer sam dobra u tome, ali imam planove da se oprobam u nekom drugom žanru, a nešto sam već i ostvarila.

  • Koju poruku želite da pošaljete svojim čitaocima kroz svoje emotivne ljubavne priče?

Želim da im poručim da je ljubav vredna svega i da ohrabrim ljude da veruju u moć ljubavi.

  • Da li ste oduvek želili da postanete pisac? Da li ste uvek verovali da ćete uspeti ili ste nekad razmišljali i da odustanete? Kako izgleda Vaš proces pisanja?

Oduvek sam želela da pišem, a svaki umetnik ponekad sumnja u sebi i ima trenutaka kada želi da odustane. Kada pišem ja razvijam ideju za neku priču, stvaram likove, polako sagledavam kako će knjiga izgledati i onda počinjem da pišem.

Foto: Privatna arhiva
  • Da li uživate u popularnosti, šta mislite o svojim čitaocima i o tome kako oni reaguju na Vaše knjige? Šta je sledeće šta bismo mogli da očekujemo od Vas?

Sviđa mi se to što ima ljudi koji vole moje knjige i ja zaista volim svoje čitaoce. Reakcije su pomešane. Nekome možete da udovoljite, drugima ne, tako da neće se svima svideti sve u isto vreme. Trenutno radim na nekoliko zanimljivih projekata, ali nisam spremna ništa još da odam. Ali mogu da Vam kažem da možete od mene da očekujete neke zanimljive knjige ove godine.

  • Kako provodite slobodno vreme i kako punite baterije za svoj kreativni rad?

Imamo šestoro dece i živim na velikoj farmi gde držimo 150 životinja, tako bi se moglo reći da nemam slobodno vreme. Energiju za nove projekte dobijma kada provodim vreme sa svojom porodicom.

  • Veoma ste popularni u Srbiji. Da li planirate da dođete jednog dana u našu zemlju i da se družite sa svojim čitaocima?

Volela bih da posetim Srbiju jednog dana. Veoma mi je drago i počastvovana sam što čitaoci u Srbiji uživaju u mojim knjigama.

Daljinac

(A.Tašković - a.taskovic@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA