Čudesni plesni ansambl "Vatra Anatolije" stiže u Beograd (FOTO)

Ovaj ansambl sastoji se od 3.000 plesnih figura iz skoro svakog regiona Anatolije i hiljadama godina stare muzike anatolijskog naroda

  • 0

Plesna atrakcija "Fire of Anatolia", svojevrsni kulturni praznik modernih standarda, koja kombinuje narodne plesove sa baletom, modernim i drugim disciplinama plesa, nastupiće  7. marta u Sava Centru.

Oficirski bal za povratak tradiciji: Srpski oficiri oživeli lepotu i duh tradicionalne muzike i vratili nas u neka stara, dobra vremena (FOTO)

Foto: Promo

Ovaj ansambl predstavlja jedinstveni projekat koji potiče iz mitološke i kulturne istorije, a sastoji se od 3.000 plesnih figura iz skoro svakog regiona Anatolije i hiljadama godina stare muzike anatolijskog naroda.

Cilj projekta, koji je stvorio čuveni umetnički direktor Mustafa Erdogan, jeste da celom svetu predstavi plesni spektakl, koji se zasniva na ideji kombinovanja koncepta "mira" sa hiljadama godina starim kulturno-istorijskim mozaikom Anatolije.

Foto: Promo

Erdogan je prvi korak u ostvarenju svog dugogodišnjeg sna napravio 1999. godine, kada je započeo intenzivne probe, koje zahtevaju težak rad za projekat ranije poznat kao "Sultani plesa".

Tada se na oglase u novinama, u kojima se traže plesači , prijavilo 750 ljudi, od kojih je izabrano njih 90. Nakon toga otpočeo je težak radni period koji je trajao godinu i po dana.

Posle prvih nekoliko izvođenja, počev od 3. maja 2001. godine, planiran je spektakl u inostranstvu, ali kako su sve karte za predstave u Turskoj bile rasprodate za nekoliko meseci unapred, odlučeno je da šou bude nastavljen u njihovoj domovini.

Foto: Promo

Prvu svetku turneju "Fire of Anatolia" započela je 2002. godine. Od tada se nižu nastupi na najprestižnijim mestima širom sveta, pa su se tako predstavili publici u Medison Skver Gardenu, Teatru u Čikagu, ispred Ajfelovog tornja, u Kremlju, ispred piramida u Gizi…

Izveli su više od 4000 performansa, u 80 zemalja širom sveta, gde ih je gledalo više od 20 miliona ljudi.

Ansambl "Fire of Anatolia" smatra se jednom od najistaknutijih i najbrojnijih na svetu, a u prilog tome govore i činjenice da drže dva Ginisova rekorda i da mogu da nastupaju na tri različite lokacije istovremeno.

Foto: Promo

Na velikoj sceni Sava Centrave 50 neverovatno veštih i talentovanih plesača izvešće spektakularnu kombinaciju raznovrsnih disciplina plesa.

Cene ulaznica su 1.800,00, 2.200,00 i VIP 2.900,00 i mogu se nabaviti na blagajni Sava Centra, u Win Win radnjama i na www.ddtickets.rs

(Telegraf.rs)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA