10 naslova domaćih autora koje Srbi najčešće pozajmljuju u bibliotekama

Od 155 javnih biblioteka u Srbiji, na anketni upitnik odgovorilo je 105 biblioteka

  • 5

Narodna biblioteka Srbije danas je objavila listu 10 najčešće pozajmljivanih naslova domaćih autora u javnim bibliotekama Srbije tokom 2017. godine i na prvom mestu se nalazi trotomni roman "Kazna za greh" Jelene Bačić-Alimpić.

Prelepa zgrada narodne biblioteke je planula, ali to nije moralo da se desi te 1941. O ovome nas nisu učili na časovima istorije!

Slede "Arzamas" Ivane Dimić, "Islednik" Dragana Velikića, "Nigde nema te" Jelene Bačić-Alimpić, "Osama" Vladimira Kecmanovića, "Kad zvona zaneme: Valjevo 1915" Vlade Arsića, "Na Drini ćuprija" Ive Andrića, "Veliki rat" Aleksandra Gatalice, "Ničija" Vesne Dedić i "Kainov ožiljak" Vladimira Kecmanovića.

Od 155 javnih biblioteka u Srbiji, na anketni upitnik odgovorilo je 105 biblioteka, dostavljajući podatke o broju pozajmljivanja knjiga domaćih autora.

Teškoću u utvrđivanju liste, kako navode iz nacionalne biblioteke, predstavljala je činjenica da biblioteke rade u različitim sistemima za automatizaciju bibliotečkog poslovanja ili nisu ni u jednom od pomenutih sistema.

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    28. februar 2018 | 18:23

    A bre i svako pise knjigu,kad mogu oni ,onda cu i ja pisati knjigu a ne ostavljati samo komentare 📖

  • Angry

    28. februar 2018 | 17:36

    Nama je i citanje knjiga na nivou rijalitija i estrade! Mislim Jelena Bacic Alimpic, eeeej, pa citajte Gabljivicu, u cemu je razlika!?!?

  • Miki

    28. februar 2018 | 18:34

    A gde je Sanja Marinkovic. I ona je napisala knjigu. Pravda za Sanju Marinkovic

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA