"Prva moja izdaja bila je u Zagrebu... pa sam pobegao": Zašto je Miki Manojlović ostavio ženu koju je silno voleo (VIDEO)

Manojlović kaže da njegova ljubav sa Zagrebom, koja je obostrana, traje jako dugo. Još od dana kada je bio mlad i zaljubljen

  • 5

Miki Manojlović je gostovao u Zagrebu, gde igra glavnu ulogu u predstavi Kralj Lir. Tom prilikom je novinarima pričao o politici, o ratu u kom se krvavo raspala bivša država, o demokratiji, o prvim ljubavima, o veri, njegovom odnosu sa Zagrebom.

Hrvati su zabranili film u kom glumi Glogovac, a Amerikanci se otimaju o njegov poslednji film

Manojlović kaže da njegova ljubav sa Zagrebom, koja je obostrana, traje jako dugo. Još od dana kada je bio mlad i zaljubljen, ali je ipak od te ljubavi pobegao i to u strahu od braka.

- Prva moja izdaja je bila u Zagrebu, kad sam bio jako mlad. Da mi je mladost bila hrabrija ko zna gde bih bio. Zastrašujuće je bilo da mi se život bliži braku, pa sam pobegao. To nije moj karakter, to je samo jedan segment kad sam bio klinac - rekao je Manojlović.

Miki Manojlović /Foto: Tanjug/Oksana Toskić

Tvrdi da inače nije sklon izdajama, ni privatno, ni u poslu. Stvari i uloge su dolazile njemu, pa nije imao potrebu da izda ni sebe ni druge, da bi dobio uloge.

- Vi to zovete gluma, za mene je jedan ozbiljni eksperiment koji dugo traje. Ali je pošten jer ga ne radite na drugom već na sebi i može da košta života, tako da tu nije ni bilo mogućnosti za izdaju, ne možete izdati sam sebe - rekao je Miki.

Zanimljiv mu je temperament Italijana i njihovog živopisnog parlamenta. Demokratiju smatra najsavršenijim oblikom političkog delovanja koji je potpuno nesavršen. Otkrio je da nije ateista, te da ipak postoji neka viša sila i smisao postojanja.

- Gluma mi nije zanimanje. To je pitanje života i smrti, pitanje egzistencije u filozofskom smislu. Gluma je više od života, ona je i život i smrt u jednom. A pozorište ima veliku moć da promeni čoveka, bar na dva-tri sata koliko traje predstava. Malo, ali dovoljno - zaključuje Manojlović.

Pogledajte intervju sa Mikijem:

Daljinac

(Telegraf.rs/jutarnji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kole

    7. mart 2018 | 16:49

    Uh, kako si me pogodio u ...

  • Bultaco

    8. mart 2018 | 01:09

    Mogao si tamo i da ostanes u ime obostrane ljubavi.

  • Nikolas

    7. mart 2018 | 17:14

    GLEDAM GA I VIDIM KAKO JE STARIJI SVE VISE LICI NA MANOJLOVICE - BOGATASE IZ BECEJS I SRBOBRANA -VELIKE ZEMLJOPOSEDNIKE NA DRUGOM MESTU POSLE DUNDJERSKIH ALI O NJIMA NIKO NISTA JOS NIJE NAPUSAO NI FILM SNIMIO!! STETA A BILA JE TO VELIKA I MOCNA SRPSKA FANILIJA!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA