Najuzbudljivija sezona je pred vama: Beogradska filharmonija uvodi koncerte za bebe

Ako se pogleda repertoar ove sezone toga se ne bi postidele ni Berlinska ni Njujorška filharmonija

  • 1

U Beogradskoj filharmoniji danas počinje prodaja karata za narednu sezonu. Pred nama je možda i najuzbudljivija sezona u istoriji, smatra direktor Beogradske filharmonije Ivan Tasovac.

Dečja filharmonija priredila savršenu "Zimsku muzičku čaroliju" (FOTO)

Naziv predstojeće sezone "Bitije ljudsko" je poruka koja stiže u vremenu u kome je sve teže biti čovek. 

- Nemam nikakvog razloga da sumnjam da će i naša publika to prepoznati, jer su već naši pretplatnici, koji prvi dobijaju program, imali sjajne reakcije. Prodaja karata počinje danas, a ispred Filharmonije već su formirani redovi - rekao je gostijući u Dnevniku RTS-a Tasovac.

Tasovac smatra da da živimo u vremenu u kome nove tehnologije u toj meri menjaju našu stvarnost da imamo utisak da sve počinje od nas zaboravljajući na neke elementarne ljudske osobine kao što su osećanja, potreba za usavršavanjem, potreba za slobodama, otkrivanjem filozofije a sve je to ono čime će se baviti sezona "Bitije ljudsko".

Izdvojiti samo jedan koncert ili ciklus veoma je teško, smatra Tasovac, jer se pokazalo da je Filharmonija sama sebi najveća konkurencija.

- Ako se pogleda repertoar ove sezone toga se ne bi postidele ni Berlinska ni Njujorška filharmonija. Nastavljamo i sa koncertima za decu, a uvode se i koncerti za bebe. Takođe, tu su i razgovori sa dirigentom Gabrijelom Felcom sredom u Filharmoniji a nastavljamo i sa dirigentskim forumom, kamernim koncertima, novogodišnjim i koncertima na otvorenom - rekao je Tasovac.

Daljinac

(Telegraf.rs/RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dag

    12. april 2018 | 17:36

    Bice to jos jedno, isusetno vece,nuzika ce svirati,bebe ce,da - kmece...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA