Zagor nikad bliži Srbiji u novim avanturama: Scenarista neodlučan da li će ići preko Zagreba ili Beograda (FOTO)

- Ukratko, da. Napravićemo to tako da pređe i bivšu Jugoslaviju. Ne znamo još tačno kojim putem, kroz Beograd ili Zagreb, ili možda kroz neki stari grad u Bosni, videćemo

  • 5

Sve ljubitelje stripa, a posebno Zagora u Hrvatskoj oduševiće intervju sa Morenom Buratinijem, glavnim scenaristom Zagora, koji je otkrio kako će se Duh sa sekirom u sledećim pustolovinama zateći u našim krajevima i posetiti Hrvatsku.

ODLAZAK LEGENDE: Preminuo Galijeno Feri, tvorac stripa "Zagor"

On otkriva i da li će Zagor konačno krenuti prema starom kontinentu?

- Ukratko, da. Napravićemo to tako da pređe i bivšu Jugoslaviju. Ne znamo još tačno kojim putem, kroz Beograd ili Zagreb, ili možda kroz neki stari grad u Bosni, videćemo. Zamisao je da u 2019. ili 2020. Zagor dođe u London jer će se tu dogoditi njegov konačni obračun s vampirom barunom Rakosijem. Tamo će sresti i svoju bivšu devojku Fridu, za koju se zna da živi u Londonu, ali borba s Rakosijem premestiće se u zemlju vampira Transilvaniju, gde je i Rakosijev dvorac. Na putu do tamo, do Karpata, moraće da prođu preko Balkana. Neće to biti duga pustolovina, ali put će biti prikazan - kazao je Buratini.

Foto: Facebook/Alessandro Piccinelli

Zagor na ovim prostorima nikada nije imao status običnog stripa, jednog od mnogih, Zagor je bio i ostao fenomen. Sinonim za strip. Ako ne verujete, slobodno pogledajte site stripovi.com, najrelevantniji strip portal u regionu i uverićete se da je zaista tako. Daleko najviše recenzija, tema i komentara pripada upravo Zagoru. Čak ni nakon skoro 60 godina euforija za ovim junakom ne jenjava, piše index.hr.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    27. april 2018 | 19:16

    Sto mu gromova Zagor i Cika,najcitaniji romani i Blek stena,Kapetan Miki,alan ford,Mister no,onda nije bilo kompjutera,mobilnih,interneta,i to je bilo na neki nacin razonoda u slobodno vreme,au Nostalgija😯

  • King Warrior

    27. april 2018 | 19:20

    Zagor nije samo strip, Zagor je religija!

  • Milena

    28. april 2018 | 21:00

    Nemojte mi pokvariti uspomene na moje detinjstvo,kada stavim strip u knjigu u pravim se da učim.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA