≫ 

Da li je ovo bila prva beogradska predstava u kojoj se nisu svi glumci na kraju poklonili publici kada je pala zavesa?

Publika je aplaudirala nekoliko puta, a nijednom nisu bili sigurni ko će se uopšte od glumaca pojaviti posle incidenta sa scenografijom

  • 3

Uprkos besprekornoj glumačkoj i rediteljskoj interpretaciji čuvene drame "Kralj Betajnove", gledaocima koji su sinoć posetili JDP najveći utisak nije ostavila sama predstava, već ono što se desilo nekoliko sekundi nakon njenog kraja.

100 ljudi izašlo sa projekcije novog nasilnog filma u Kanu zbog brutalnih scena: Čak su i filmski kritičari bili zgroženi (VIDEO)

- Predstava je bila gotova i zavesa je počela da se spušta. No, odjednom je čula kao neko zakrečnje, zastor je na trenutak naglo stao, a onda krenuo da brzo pada ka glumcima, koji nisu uspeli da sakriju iznenađenje - priča čitateljka Telegrafa, koja je sinoć posetila poznato pozorište.

Ona je prvo pomislila kako je reč o nekoj vrsti performansa, kazni ili karmi za likove u drami.

- Kada smo počeli da aplaudiramo iza nje se pojavilo manje od polovine glumaca koji su igrali u predstavi. Već decenijama posećujem pozorište, a nikada mi se nije desilo da te umetnici tako ne ispoštuju. Sve iako su bili kivni zbog propusta mehanizma, trebalo je da izađu zbog svoje publike. Zaslužili su nekoliko aplauza, ali svaki put se pojavilo samo četvoro, petoro od njih 10 ili 12 - rekla je ova gospođa i istakla da su glumce koji su se vraćali na pozornicu predvodili Nenad Jezdić i Vojin Ćetković.

Ipak, iz JDP-a su nam odgovorili da nije iznerviranost, već tipična ljudska reakcija sprečila umetnike da se oproste od svoje publike.

- Na samom kraju predstave nekom iz trupe je pozlilo. Ništa ozbiljno, samo premor i ošamućenost, ali ta osoba se gotovo onesvestila iza pozornice. Kolege su pritrčale da joj pomognu, poprskaju vodom, izvedu na vazduh. Zbog toga nisu bili u prilici da izađu pred publiku - objasnili su nam iz ovog pozorišta.

Premijera ove drame Ivana Cankara odigrana je 3. aprila, a pozorište njome obeležava 70 godina svoga postojanja. Ovom je predstavom inače JDP i otvoren.

VIDEO Branislav Tomašević: Ne volim lake zadatke:

(D.D.S. d.savanovic@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pp

    16. maj 2018 | 16:39

    Postovanje glumcima, prekor ,,nezadovoljnoj" posetiteljki pozorista.

  • Nataša

    16. maj 2018 | 16:30

    I glumci su samo ljudi,a oni ipak rade svoj posao, pa I ovo može da se desi na radnom mestu.

  • brana

    16. maj 2018 | 17:58

    Izasli su ovi pocetnici,klinci a oni"veliki"sto imaju po celih 5 predstava su glumli face i mrzelo ih da se poklone....sve nam tone ali nista brze od kulture...n

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA