Snimalo se o velikim fešn imenima čija se pravila i danas poštuju: Ovo su najpopularniji filmovi o modi (FOTO)

Najstilizovaniji filmovi – od Džejms Dinovog ,,Buntovnika bez razloga“, do ,,Velikog Getsbia“, i još mnogi drugi – imali su veliki uticaj na naše modne izbore.

  • 0

Svetovi mode i filma su išli ruku pod ruku od najranijih dana bioskopa, pri čemu jedna industrija utiče i inspiriše drugu.

Najstilizovaniji filmovi – od Džejms Dinovog ,,Buntovnika bez razloga“, do ,,Velikog Getsbia“, i još mnogi drugi – mogu imati veliki uticaj na naše modne izbore.

Pogledajte OBRISANU SCENU iz filma "Đavo nosi Pradu" koja potpuno menja sve! (VIDEO)

Sa dolaskom Londonske modne nedelje ponovo smo se  upoznali sa fantastičnim dokumentarcima i igranim filmovima koji istražuju život u modnoj industriji.

Pored filma "Đavo nosi pradu", ovo su najpoznatiji filmovi o modi:

Dior & I - Dokumentarni film iz 2014. godine u kome put do ove nekonvencijalne kolekcije ne ide uvek glatko, ali putovanje od dizanja do finalnog prikaza je uvek zanimljvo.

The Devil Wears Prada; Printskrin: Tviter / Spencer Althouse‏Verified account

Saint Laurent - film prikazuje ogroman uticaj francuskog dizajnera i vrhunac njegove stvaralačke moći, uprkos tome što se bori sa svojim ličnim problemima.

Zoolander - Film Bena Stilera iz 2001. godine, koji je urnebesna i razuzdana mešavina modne industrije u kojoj mesto nalaze i brojne poznate ličnosti iz ranih dvehiljaditih.

Zoolander; Printskrin: YouTube/Paramount Pictures

Coco Before Chanel - Francuski film koji objašnjava rane radove modne dizajnerke Koko Šanel, prikazujući njen put slave i brojna priznanja.

A Single Man - ovo je bila prva režija Toma Forda. Zvezde filma su dobitnici Oskara  Kolin Firt u Džulijen Mur. Film prati život gej udovca koji započinje vezu sa svojim učenikom.

(Telegraf.rs/Standard)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA