Kusturičin film ispunio salu u Veneciji do poslednjeg mesta: Ovo je priča o najsiromašnijem predsedniku (FOTO)

- Moj prijatelj Kusturica mi je rekao da ni on neće doći na premijeru filma ako ne budem u Veneciji. Samo zbog njega sam ovde - izjavio je Muhika italijanskim novinarima

  • 2

Kusturičin dokumentarac je izuzetan portret čoveka koji skreće pažnju na vitalna pitanja opstanka humanosti, rekao je Tanjugu Jugoslav Pantelić, direktor Jugoslovenske kinoteke, nakon sinoćne premijere dokumentarnog filma "El Pepe: jedan uzvišeni život" u okviru programa Filmskog festivala u Veneciji.

Emir Kusturica zapevao pesmu braći na Krimu, a kada je čujete, naježićete se (VIDEO)

Pantelić napominje da novo ostvarenje Emira Kusturice izaziva veliku pažnju italijanskih medija, kritike i publike.

- Sala na Venecijanskom filmskom festivalu bila je ispunjena do poslednjeg mesta. Publika je odlično reagovala tokom projekcije i više puta u sali je odjekivao smeh. Aplauz po završetku projekcije je bio gromoglasan i dugo je trajao. Najsiromašniji predsednik na svetu, Hose Muhika bio je vidno dirnut i potrešen emocijama i reakcijom koju je dobio od publike, a oči su mu bile ispunjene suzama - prenosi Pantelić svoje utiske sa projekcije Kusturičinog filma.

Emir Kusturica i Hose Muhika Foto: Tanjug/AP

Direktor Jugoslovenske kinoteke je dodao da Kusturica kroz inspirativni razgovor sa Pepepom nudi alternativu odnosa prema stvarnosti čiji smo savremenici.

- Izuzetan film u kojem je sve potaman, evidentno zbog uzajamnog prepoznavanja velikog reditelja i predsednika koje je bio preduslov Pepeovog zanemarivanja prisutnosti kamere - rekao je Pantelić za Tanjug.

Hose Muhika, prema pisanju italijanske štampe, nije mnogo mario za status zvezde Filmskog festivala u Veneciji.

Kusturica na festivalu u Veneciji Foto: Tanjug/AP

- Moj prijatelj Kusturica mi je rekao da ni on neće doći na premijeru filma ako ne budem u Veneciji. Samo zbog njega sam ovde - izjavio je Muhika italijanskim novinarima.

Novi dokumentarac Emira Kusturice predstavlja intimni dijalog između najsiromašnijeg predsednika na svetu, koga narod jednostavno zove Pepe i reditelja, a razgovor je vođen pred sam kraj mandata 2014. na njegovoj skromnoj farmi nedaleko od Montevidea.

Muhika je izjavio da je samo zbog Kusturice došao u Veneciju Foto: Tanjug/AP

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA