Bube "iskaču" iz zidova: Ovaj umetnik toliko dobro crta 3D grafite, da se plašite i da prođete pored njih (FOTO)

U Lisabonu pauk od tri i po metra "trči" pravo na posmatrača

  • 5

Portugalski umetnik Serhio Odeita (42), karijeru je počeo tokom 90-ih, a usvojio je vremenom neobičan stil, poznat kao "sombre 3D". Ova tehnika kombinuje uglove, linije i senčenja kako bi se stvorio izvanredno živopisan efekat.

Godine 2005. Serhio Odeita je stekao međunarodno priznanje za njegovu anamorfnu seriju umetničkih dela koja je izgledala poput bića iz naučne horor-fantastike, dok su se džinovski pauci penjali po zidovima pred bespomoćnim prolaznicima.

Otvorena izložba posvećena remek- delima Beogradske arhitekture

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

Sunday dancing!!!! 🕺🕷Објава коју дели ODEITH (@odeith) дана

 

Kako piše britanski portal "Miror", Serhio ne želi da otkriva tačne alatke i materijale koje koristi u kreiranju dramatične umetnosti.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели ODEITH (@odeith) дана

 

Dok ih ne vide uživo teško je ubediti ljude da je optička iluzija zaista crtež.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

sometimes you need to be careful with the final details #mudwasp #odeith #anamorphicОбјава коју дели ODEITH (@odeith) дана

 

- Trebalo mi je mnogo vremena da dostignem ovaj nivo perfekcije. U početku, moji radovi nisu bili toliko kompleksni i savršeni kao sada. Za anamorfne radove, prvo treba da kreirate ugao i sve linije i senke iz tog ugla. Sve je u svetlima i senkama, koje ih učine savršenim - rekao je Serhio za američki "Metro".

 

- Ne znam da li je "inspiracija" pravi izraz zato što ja radim nešto zaista originalno, pa je teško da postaneš inspirisan u nečemu što ne vidiš nigde drugde - priča Serhio.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA