PREPORUKA IZ LAGUNE: Kako izgleda kada muškarac zaboravi da ima ženu?

Poznata izdavačka kuća ove nedelje predlaže klasik srpske književnosti, prvi tom "Zlatnog runa" Borislava Pekića, romantičnu priču "Noći jasmina" Džulije Gregson i duhovitu "mušku" priču britanskog radio-voditelja Džona O'Farela

  • 1

Ove nedelje izdavačka kuća "Laguna" preporučuje čitaocima Telegrafa duhovitu priču o muško-ženskim odnosima "Čovek koji je zaboravio sopstvenu ženu", Džona O'Farela, klasik srpske književnosti, prvi tom "Zlatnog runa" Borislava Pekića i uzbudljivu avanturističko-romantičnu priču iz ženskog pera "Noći jasmina" Džulije Gregson.

Džon O'Farel

"Čovek koji je zaboravio sopstvenu ženu"

Duhovita i zabavna priča o muško-ženskim odnosima britanskog pisca, radio-voditelja i scenariste Džona O'Farela.

Muževi često štošta zaborave - zaborave da im supruga tog jutra ima važan sastanak, zaboravljaju da pokupe odeću sa hemijskog čišćenja, a poneki zaboravi čak i godišnjicu braka.

Von je zaboravio da uopšte i ima ženu. Njeno ime, njen lik, njihov zajednički život, sve što mu je ikad rekla, sve što je on rekao njoj - sve je nestalo, tajanstveno izbrisano u jednom nesrećnom trenutku gubitka pamćenja. Ali sada je ponovo upoznaje - i saznaje da se razvode.

"Čovek koji je zaboravio sopstvenu ženu" jeste duhovita, dirljiva i pronicljiva priča o čoveku kome se dogodilo upravo to i koji će pokušati da vrati časovnik i dobije još jednu, poslednju priliku da povrati svoj život.

Borislav Pekić

"Zlatno runo" - I tom

Tamo gde se čudesno susreću prošlost i budućnost stvoren je jedan od najboljih romana srpske književnosti.

- Mi ti Srbi, brate, i nismo nacija. Mi smo usplahireno i pometeno stanje duha. Mi i postojimo, zapravo, samo iz inata - Borislav Pekić.

Oživljavajući nam porodicu Njegovan, u istorijskim sunovratima i značajnim događajima od antičkih vremena, preko Sulejmana Veličanstvenog, do Drugog svetskog rata, Pekić nas kroz ovaj roman vodi do krajnje mitske metafore, plovidbe Argonauta na Istok, po zlatno runo Života.

- "Zlatno runo" obeležava čitavu jednu istorijsku epohu i stoji u samom vrhu književnosti napisane na srpskom jeziku u drugoj polovini XX veka. Roman je ostvaren kao ciklus od sedam velikih samostalnih delova, koji su iznutra povezani porodičnom sudbinom balkanskih Cincara, pomešanih sa srpskim stanovništvom i srpskom građanskom klasom u njenom usponu u raspadanju - Predrag Palavestra

Džulija Gregson

"Noći jasmina"

Uzbudljivi ljubavni roman autorke bestselera "Istočno od sunca".

Godine 1942. rat razara Evropu, uništava živote i pustoši zemlje. Međutim, nekima on donosi velike pustolovine.

Saba, privlačna i odlučna pevačica iz Velsa, suprotstavlja se porodici da bi ostvarila san i nastupala pred savezničkim vojnim jedinicama u Evropi. Kreće na put koji će je dovesti do izbledelog sjaja Kaira, vreline bogatog Istanbula i iskvarenog, opasnog sveta vojnika, špijuna i dvostrukih agenata. Neki od njih traže njen glas, drugi ljubav, a neki tajne koje bi ona mogla da sazna.

S druge strane, pilot Kraljevskog ratnog vazduhoplovstva zadobio je teške opekotine kad mu je spitfajer oboren iznad Safoka. Jasno mu je da će jedino, ako bude i dalje leteo, savladati demone koji ga progone. Slučajni susret sa Sabom pali iskru nade u njegovoj duši izmučenoj savešću. Ponekad je izuzetna hrabrost i to što se neko usudi da se zaljubi.

Lista najprodavanijih "Laguninih" izdanja:

1. Izabela Mon: "Mia i ja: Mia i vilenjaci"

2. Dušan Veličković: "Đinđić - Lice mladosti"

3. E. L. Džejms: "Pedeset nijansi - Siva"

4. Izabela Mon: "Mia i ja: Mia i trubica"

5. Jelena Bačić Alimpić: "Pismo gospođe Vilme"

6. Žoze Saramago: "Putovanje kroz Portugaliju"

7. Jelica Greganović: "Od reči do reči"

8. Dafni Kalotaj: "Ruska zima"

9. Ejovin Ajvi: "Snežno dete"

10. E. L. Džejms: "Pedeset nijansi – Mračnije"

(E. T.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA