Nastavlja se TV rat: Radijus Vektor objasnio zašto je sklonio Prvu, B92 i Happy televiziju iz ponude

Oglasio se Radijus vektor povodom medijskog napada televizijskih kuća Prva i B92 da im je uskraćeno emitovanje

  • 15

Radijus vektor je izdao saopštenje za javnost povodom vesti koje su 7. avgusta objavljene na veb sajtovima televizijskih kuća Prva i B92 da je bez razloga prekinuto emitovanje programa pomenutih kuća.

Želeli su da uvedu naplatu: Radijus vektor govornim automatom obavestio građane o ukidanju 3 velika kanala

TV RAT U SRBIJI: Radijus vektor izbacio iz ponude B92, Prvu i Happy televiziju

Prenosimo ga u celosti.

- Povodom vesti koje su 7. avgusta objavljene na veb sajtovima televizijskih kuća Prva i B92 (pod naslovom: KDS RADIJUS VEKTOR IZ NEOPRAVDANIH RAZLOGA ONEMOGUĆIO PRAĆENjE KANALA PRVE TELEVIZIJE, B92 I HEPI TV) i Hepi (pod naslovom: RADIJUS VEKTOR ONEMOGUĆIO GLEDANjE NACIONALNIH TELEVIZIJA), želimo da obavestimo javnost da Radijus vektor nije "svojevoljno", "neopravdano" i "nerazumljivo" kako te kuće navode, onemogućio gledanje TV kanala Prva, B92 i Hepi, već su navedene televizijske kuće u svom dopisu od 01.08.2017. godine, zahtevale od nas da bez odlaganja prestanemo sa distribucijom njihovih TV kanala pod pretnjom pokretanja prekršajnih i krivičnih postupaka.

Pri tome, obaveštavamo javnost da je Radijus vektor u skladu sa članom 100. Zakona o elektronskim medijima, uredno tražio saglasnost za distribuciju programa navedenih televizija, ali da na taj naš zahtev još uvek nije odgovoreno.

Iako navedene TV kuće u svojim saopštenjima navode da je program svih nacionalnih televizija besplatan za sve građane Srbije, oni od Radijus vektora i drugih kablovskih operatora potražuju novčanu nadoknadu za distribuciju svojih TV kanala i samim tim direktno utiču na povećanje cene kablovske TV koju plaćaju građani.

Radijus vektor će nastaviti da čini maksimalne napore da sa ovim TV kanalima postigne dogovor koji će biti prihvatljiv, pre svega za naše korisnike i koji će omogućiti prisustvo navedenih TV kanala u ponudi, pod istim uslovima koji važe i za gledaoce koji ove TV kanale gledaju besplatno putem digitalne zemaljske TV.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Avga

    8. avgust 2017 | 11:31

    Ja imam kablovsku u Radiusu i isto tako imam UGOVOR u kom pise koje kanale imam u odredjenom paketu koji placam tako da cu tuziti Vektor pa oni neka peglaju problem kako znaju i umeju.

  • Milan

    8. avgust 2017 | 13:18

    Radi mene izbacite ta tri kanala iz ponude,i onako ih ne gledam!

  • Denis K.

    8. avgust 2017 | 12:24

    Radijus vektor je bez konkurencije najgori operater.Racune salju mrsec dana unapred a izbor kanala je katastrofa

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA