≫ 

TV RAT U SRBIJI: Radijus vektor izbacio iz ponude B92, Prvu i Happy televiziju

Tri televizije nastavljaju da se bore za ravnopravan status domaćih televizija sa stranim kanalima

  • 46

Radijus Vektor je onemogućio gledanje kanala Happy televizije, iz, kako kažu sa ove televizije, "nerazumljivih i potpuno neopravdanih razloga". Takođe, onemogućeno je i emitovanje programa Prva, B92 televizije i zamenio ih sa N1, Grand 1 i Grand 2.

Brže do građevinske dozvole: Evo koliko se ona danas čeka

- KDS Radijus Vektor je uskratio svoje gledaoce za program najgledanijih domaćih emitera u zemlji isključivši ih iz svoje ponude koju su građani već platili, bez ikakve najave. Nikakvo zakonsko ili etičko objašnjenje nije ponuđeno korisnicima – kažu u Happy televiziji.

Kako dodaju, program svih nacionalnih televizija bi trebalo da je besplatan za sve građane Srbije.

- Kablovski operateri, međutim, preuzimaju naše kanale i dalje ih prodaju građanima kroz svoje pakete. Happy televizija će zajedno sa B92 i TV Prvom da se bori za ravnopravan status domaćih televizija sa stranim kanalima. U naš program se ulaže značajan deo novca, kako bi on bio što kvalitetniji i ispunio sva očekivanja i potrebe gledaoca - piše u saopštenju.

Program "Happy tv" može da se gleda preko drugih operatera, kao i preko antene pomoću set-top- boxa ili TV-a koji ima DVBT2 tehnologiju.

Na ovaj čin nisu ostali imuni ni sa "Prve" televizije.

Printskrin: TV Prva

- Pored višemesečnih napora da se pravno reguliše korišćenje našeg sadržaja po ugledu na sve druge uređene sisteme, bez najave i jednostranom odlukom, Radijus Vektor je uskratio svoje gledaoce za program najgledanijih domaćih emitera u zemlji isključivši ih iz svoje ponude koju su građani već platili. Za ovakav postupak ne postoji ni jedno zakonsko niti etičko opravdanje, pre svega prema korisnicima paketa Radijus Vektora. Naglašavamo da je program svih nacionalnih televizija besplatan za sve građane Srbije, a kablovski operateri preuzimaju naše kanale i dalje ih prodaju građanima kroz svoje pakete. Naša kuća ulaže maksimalan napor kako bi zaštitila interese gledalaca kao i svoj program koji je izuzetno gledan i tražen - kažu iz Prve.

U njihovom saopštenju se dodaje da pristup programu nacionalne televizije mora da ima svaki građanin Srbije i bilo koji pokušaj da se odgovornost za očigledno izbegavanje uvođenja pravnog i zakonskog odnosa prebaci na emitera, ima jedino za svrhu dovođenje građana u zabludu.

- Prva televizija, B92 i Happy televizija i dalje će se boriti za ravnopravan odnos nacionalnih i stranih televizija u ponudi kablovskih distributera. Nacionalni emiteri izdvajaju ogroman novac za proizvodnju lokalnog programa i kupovinu stranog, a sve u cilju da se gledaocima ponudi najbolji i najkvalitetniji besplatni sadržaj.

- Gledaoce ćemo obavestiti o daljim odlukama i mogućim promenama. Do tada, naš program publika može da prati preko drugih operatera koji u svojoj ponudi imaju naš sadržaj, a sa kojima imamo regulisan pravni odnos kao i preko antene pomoću set-top- boxa ili TV-a koji ima DVBT2 tehnologiju - pišu oni.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Belac

    7. avgust 2017 | 17:15

    Razumem da izbace happy al da ubace grand 1 i 2... Sve to treba zabraniti

  • Stefan

    7. avgust 2017 | 16:48

    A pink ne smeju da diraju??

  • Rade

    7. avgust 2017 | 18:35

    Ovo je vrhunac, vec su nas uskratili za dosta kanala, tako da raskidamo ugovor

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA