Velja Ilić dobio u nasledstvo bazenčić od 20.000 evra

Ni Čačak nema ono što lider NS poseduje - olimpijski bazen. Preispitati imovinu funkcionera DS, poručuje Ilić

  • 1

Lider Nove Srbije Velimir Ilić ističe da se ne boji najavljenog preispitivanja svoje imovine, jer "i nije toliko imućan".

Na konstataciju da u svom posedu ima olimpijski bazen, a grad Čačak ga nema, Ilić je odgovorio da "imati bazen u kući nije presedan".

- Svaka imućnija kuća u Beogradu na Dedinju i Senjaku ima bazen. Tačno je da Čačak nema bazen, ali ima najviše obdaništa, među kojima je i najveće na Balkanu. Uostalom, Čačak ima otvorene bazene, a u toku je izrada jednog zatvorenog - kaže on.

Ilić podseća da potiče iz imućnije porodice i da se toga ne stidi.

- Meni je otac u nasledstvo ostavio bazenčić koji košta 20.000 evra i to u hali gde sam se nekada bavio proizvodnjom dečijih cipela. Osim toga, bio sam privatnik toliko godina, gradio sam objekte širom Srbije i zaradio dosta - rekao je lider NS-a.

On kaže da Čačku ne treba starački dom jer ga on ima i mogu svi da ga koriste, a tvrdi i da je jeftinije nego da je to opštinska zgrada.

Prema njegovim rečima, Nova Srbija će ovih dana od nadležnih državnih organa zatražiti da preispitaju poreklo imovine funkcionera DS-a Srđana Šapera, savetnika predsednika Republike Nebojše Krstića i gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa.

- Ima indicija da su oni, zloupotrebljavajući službeni položaj, uvećali svoju imovinu. To će biti naš odgovor na zahtev DS-a koji traži da se preispita odakle mi bazen, starački dom i tridesetak raznih nekretnina.

(Izvor: Danas)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA