TADIĆ: Dačića zanima vlast po svaku cenu

- To što Dačić nema nikakve kriterijume i što smatra da se principi menjaju prema izbornim rezultatima, najbolji je dokaz toga da je SPS stranka bez ideologije koja postoji samo zbog vlasti - izjavio je lider NDS-a

  • 63

Lider NDS Boris Tadić ocenio je da predsednika SPS-a, Ivicu Dačića, zanima ulazak u vlast po svaku cenu, kao i da je njegova retorika primitivna.

- Retorika Ivice Dačića bi se teško mogla nazvati političkom, pa je teško i komentarisati je, a da se ne uđe u lične ocene. Njegova retorika je toliko van okvira pristojne kulturne komunikacije, da mi ne ostaje ništa drugo nego da je nazovem primitivnom - rekao je Tadić u intervjuu za "Blic", odgovarajući na pitanje kako komentariše to što ga lider SPS-a ovih dana naziva "Amon Ra, Šćepan Mali".

Tadić je dodao da Dačić takvom retorikom pokazuje da nije u stanju da se konstruktivno i pristojno odnosi prema različitim mišljenjima i političkim opcijama, što, kako je naveo, samo potvrđuje razloge zbog kojih smatra da SPS ne bi trebalo da bude deo buduće vlade.

- On ovih dana govori kako NDS nema pravo da postavlja uslove SNS-u, kao i da on nema nikakve uslove. Dačić ili ne shvata nekoliko očiglednih stvari ili namerno obmanjuje građane. NDS ima jasne principe kojih se drži i ne odriče ih se zarad učestvovanja u vlasti - rekao je Tadić.

Prema njegovim rečima, SNS je pozvala na razgovore NDS kako bi sagledali koliko su principi i politika tih partija bliski.

- To što Dačić nema nikakve kriterijume i što bi ušao u vlast po svaku cenu i što smatra da se principi menjaju prema izbornim rezultatima - najbolji je dokaz toga da je SPS stranka bez ideologije koja postoji samo zbog vlasti i na vlasti. Verovatno Dačić misli da svi rezonuju politiku isto kao i on - naglasio je Tadić.

On je naveo da je danas ključna razlika među strankama u Srbiji to što DS želi da bude opozicija, SPS želi da bude u vladi, a NDS je spremna i na jednu i na drugu opciju.

- Danas kada je postignut konsenzus o ''kuda'', najvažnije je pitanje ''kako'' i ''sa kim''. Ključna razlika među strankama je što jedino NDS donosi odluku spram razmatranja tih pitanja koja su fundamentalna za dalji razvoj Srbije, SPS odluku donosi spram svoje želje za vlašću, a DS spram ličnog odnosa prema Vučiću - rekao je lider NDS.

Tadić je kazao i da više nema kontakata sa liderom Demokratske stranke, Draganom Ðilasom, niti sa DS-om.

- Oni su prekinuli komunikaciju sa mnom i ja to prihvatam sa lakoćom i osmehom - poručio je bivši predsednik Srbije.

(Telegraf / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dag

    13. april 2014 | 11:40

    Nije ni tebi mrska...

  • Прогрессивный

    13. april 2014 | 09:50

    A tebe zanima uzgoj tovnih pikića?! Čoveče upropastio si Srbiju...uništio vojsku...rasturio sopstvenu stranku i sve čega si se dotakao u životu i još imaš obraza da se pojaviš ovde i pametuješ?!

  • Deda Vitomir

    13. april 2014 | 10:01

    Borise Tadicu opasan si ti igrac, naravno da bi voleo da budes deo vlasti

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA